|

Denizli’de FETÖ/PDY operasyonu haberi: 45 gözaltı

Denizli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında iş adamlarının aralarında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
18:40 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:54 - 26/10/2016 Çarşamba
IHA

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yapılan 3. dalga operasyonunda aralarında iş adamlarının da bulunduğu 45 kişi yakalandı.



Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bazı adreslere eş zamanlı operasyon yaptı.



Operasyonda, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı.



Haberleşmek için kriptolu mesajlaşma programı ByLock'u kullandıkları belirtilen zanlıların ev ve iş yerlerinde aramaların devam ettiği bildirildi.



Gözaltına alınan zanlılar emniyete götürüldü.



Operasyonun, il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik üçüncü dalga operasyon olduğu öğrenilirken, birinci dalga operasyonda içinde eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer'le birlikte 19, ikinci dalga operasyonunda ise 15 kişi tutuklanmıştı.



Denizli'de bir evde cephanelik bulundu


Denizli İl Jandarma Komutanlığınca, Bozkurt ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda cephanelik bulundu.


Denizli İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Şube ekipleri tarafından Bozkurt ilçesinde kaçak silah üretimi ve ticareti yapan bir şahsın evine operasyon düzenlendi. Evde arama yapan ekipler, bir ruhsatsız tabanca, 5 tabanca şarjörü, 5 çeşitli marka ve modellerde av tüfeği, bin 605 adet çeşitli çap ve markalarda mermi, 33 adet farklı ebatlarda tabanca ve av tüfeği kabzası, 2 adet lazerli dürbün, 300 gram barut, 7 oluklu av bıçağı, 1 adet av tüfeği ayaklığı, 7 adet tamiratlarda kullanılan çeşitli alet, 12 adet silah tamiratında kullanılan çeşitli aparat ele geçirildi.


Gözaltına alınan şüpheli şahsın jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.




#Denizli
#FETÖ
#Gözaltı
7 yıl önce