|

Denizli'de lojman yangını haberi

Denizli'de Türkiye Diyanet Vakfının personel lojmanı olarak kullanan 7 katlı binanın çatı katında yangın çıktı

Yeni Şafak
19:29 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:39 - 19/01/2017 Perşembe
AA

Denizli'de Türkiye Diyanet Vakıfının personel lojmanının çatı katında çıkan yangında hasar meydana geldi.



Türkiye Diyanet Vakfının personel lojmanı olarak kullanan 7 katlı binanın çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Durumun bildirmesiyle olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.



İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü.



Yangından sonra olay yerine gelen Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, gazetecilere yaptığı açıklamada, binanın 17 daireden oluşan ve merkezde çalışan görevlilerin kaldığı lojman olduğunu söyledi.



Binanın ilk katında 20 kişilik bir kuran kursu olduğunu kaydeden Aşık, "Kursiyerler sabah 9'da gelip, öğlen 1'de çıkıyor. Bir de akşamları görme engelli 7 vatandaşımızın kurs gördüğü bir yer. Yangın sırasında kurs yoktu. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz, itfaiyenin raporuna bağlı. Çatı kullanılmıyordu, boştu." dedi.



Çevre esnafından Serkan Kadifekale ise misafirlerini uğurlarken dumanları fark ettiğini, hemen binaya yöneldiğini ve içeridekileri uyardığını söyledi.



Engelli Burak'tan Başkan Zolan'a teşekkür

Denizli Büyükşehir Belediyesi engellilerin yaşam standartlarının geliştirilmesine ve bu konudaki toplumsal bilincin artmasına yönelik Türkiye'ye örnek olan projeleri hayata geçirdi.


Engellilerin özellikle sağlık merkezlerine ulaşımı için özel olarak tahsis edilen tam donanımlı araç yürüme engeli bulunan ve ulaşımını kendisi sağlayamayan vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına yapılan başvurunun ardından randevulu olarak hizmet veren Engelsiz Ulaşım projesi vatandaşlardan büyük takdir topluyor.


Denizli Büyükşehir Belediyesinin Engelsiz Ulaşım hizmetinden yararlanan 18 yaşındaki Burak Küçükoğlu, evde bakım hizmetleri de dahil engellilere yönelik birçok hizmetten yararlandığını belirtti. Engelsiz Ulaşım hizmetinin kendisi için büyük önemi olduğunu ifade eden Küçükoğlu, “Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a çok teşekkür ediyorum” dedi. Engelsiz Ulaşım ile oğlunun ulaşımının sağlandığını kaydeden Saime Küçükoğlu ise “Bu hizmetten çok memnunum. Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Engellilere her zaman destek çıkıyorlar. Allah onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, engelliler için engelsiz bir şehir oluşturmak hedefiyle çalıştıklarını ifade ederek, “Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırabilmek, onların yüzlerini güldürebilmek bizler için mutluluk vesilesidir. Onların sorunlarına sahip çıkarak, doğru ve kalıcı çözümler üretmeye devam ediyoruz. Engelli bireylerimiz için pozitif ayrımcılık ilkesini gözeterek, toplumda daha etkin olmalarını sağlayacağız” dedi.




#Denizli
#lojman
#Yangın
7 yıl önce
default-profile-img