|

DGS soruları cevapları! 2017 DGS soru kitapçığı! DGS cevap anahtarı

DGS soruları cevapları yayımlandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 23 Temmuz'da uygulanan 2017 Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı erişime açıldı. İşte DGS sınavı cevap anahtarı...

Yeni Şafak
12:13 - 25/07/2017 Salı
AA
DGS soruları cevapları yayımlandı. İşte 2017 DGS soru kitapçığı...
DGS soruları cevapları yayımlandı. İşte 2017 DGS soru kitapçığı...

DGS soruları cevapları yayımlandı. ÖSYM tarafından yayımlanan DGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı kitapçığına haberimiz üzerinden ulaşabillirsiniz. Önlisans programlarından lisans programlarına geçiş yapmak için yapılan DGS sınavından temel Matematik ve temel Türkçe derslerinden oluşan testler yer almaktadır. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, DGS'ye başvuran adaylar tarafından temel soru kitapçığı ile cevap anahtarının "
" internet adresi üzerinden bugünden itibaren 10 gün süreyle incelenebileceği bildirildi.

ÖSYM DGS soru kitapçığı hakkında uyarıda bulundu

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2017-Dikey Geçiş Sınavı (2017-DGS) sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.

Sayısal Bölüm: 54. soru

Sözel Bölüm: Yok

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Adaylara saygıyla duyurulur.

DGS nedir?

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan bir sınavdır.

DGS’ye girmek için hangi şartlar gerekmektedir ?

Başvuru yapabilmek için meslek yüksekokullarından en geç beş yıl önce mezun olmuş olmak veya meslek yüksekokullarının 2. sınıfında bulunmak gerekmektedir.

Dikey geçiş sınavına adaylar en fazla üç defa girebilmekteler.

DGS için başvuru belgeleri nereden temin edilmektedir ?

Adaylardan bu öğretim yılında mezun olabilecek durumdaki meslek yüksekokulu öğrencileri başvuru belgelerini kendi okullarından, mezun durumdakiler ise herhangi bir yüksekokul veya ÖSYM bürosundan temin edebilmektedirler.

2017 DGS soru kitapçığı, DGS soruları cevap anahtarı ve diğer ayrıntıları haberimizde sizlerle paylaştık.

#DGS
#ÖSYM
#DGS soruları cevapları
#2017 DGS soru kitapçığı
#DGS sınavı cevap anahtarı ​
#Dikey Geçiş Sınavı
#DGS sınavı
#DGS soruları cevap anahtarı
#2017 DGS kitapçığı
#DGS cevap antarı
7 yıl önce