|

DGS soruları cevapları ne zaman yayınlanacak? 2017 DGS soruları

23 Temmuz 2017 sabah saat 10.00'da başlayan DGS olarak bilinen Dikey Geçiş Sınavı sona erdi. ÖSYM tarafından hazırlanan ön lisans programından lisans programına geçiş yapmak için yapılan DGS sınavı soruları-cevapları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı haberimizde. Adaylar DGS soruları cevapları analiziyle sonuçları hakkında tahminde bulunabilirler.

Yeni Şafak
13:49 - 23/07/2017 Pazar
Diğer
​DGS soruları cevapları ne zaman yayınlanacak? sorusunun yanıtı haberimizde.
​DGS soruları cevapları ne zaman yayınlanacak? sorusunun yanıtı haberimizde.

2017 DGS soruları cevapları ne zaman yayınlanacak? sorusunun yanıt haberimizde. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan DGS sınavı bugün yapıldı ve sınav saat 12.20'de sona erdi. DGS sınavı 140 dakika sürdü. Dikey Geçiş Sınavına (DGS) giren adaylar ön lisans programlarından alanlarına uygun olan ÖSYM tarafından belirlenen lisans programlarına geçiş yapacaklar. Dikey geçişte ön planda olan şey ise, diploma puanı ve DGS puanıdır. Sınava giren adaylar DGS soruları ve cevapları yayımlandığında ÖSYM'nin resmi sitesi olan "ais.osym.gov.tr" üzerinden net tahmininde bulunabilirler. Yapacakları netler üzerinden DGS puan hesaplama robotu ile takribi olarak DGS puanlarını hesaplayabilirler.

DGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?
DGS soruları cevaplarının ne zaman yayınlanacağını bu yazımızda sizlerle paylaştık. DGS’ den çıkan adayların merakla araştırdıkları soruların başında DGS soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı geliyor. DGS soru ve cevaplarının, Dikey Geçiş Sınavı’nın gerçekleştiği
23 Temmuz
gününden birkaç gün sonra açıklanması bekleniyor.
DGS'YE DAİR AYRINTILAR

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

#DGS
#Dikey Geçiş Sınavı
#2017 DGS
#DGS soruları
#DGS soruları cevapları
#ÖSYM
7 yıl önce