|

Donald Trump Android telefonunu değiştirdi

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump, uzun zamandır kullandığı ve tweet attığı Android cihazını daha güvenli bir cihazla değiştirdi.

Yeni Şafak
11:35 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 11:38 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Bugün gerçekleşecek olan resmi törenle başkanlık resmen Donald Trump'a geçmiş olacak. The New York Times ve Associated Press'te yer alan haberlere göre, Donald Trump Android telefonunu şimdiden daha güvenli bir cihazla

.



Twitter'i aktif olarak kullandığı bilinen Trump'ın bugüne kadar Samsung Galaxy serisi cihazlardan birini kullandığı düşünülüyor. Android işletim sistemine sahip bu cihazla tweet attığı için telefonun “tuhaf” bir öneme sahip olduğu söylenebilir. Fakat Trump başkanlığı boyunca artık bu telefonu kullanamayacak; bunun yerine Gizli servisin önerdiği güvenli ve şifrelenmiş yeni cihazını kullanmaya başladı. Bu cihazın numarasının da çok az kişide olduğu belirtildi.



2009'da göreve başlayan Barack Obama onaylanmış ve gizli servis tarafından önerilmiş seçenekler olmasına rağmen BlackBerry telefonunu kullanmaya devam etmişti. Fakat BlackBerry telefonun yeni gelişmelere ayak uyduramaması sonrası Obama geçtiğimiz yaz bir programda artık modern standartlarda bir akıllı telefon kullandığını söylemişti. Obama yeni telefonuyla kimseyi arayamadığını, uygulama yükleyemediğini, fotoğraf çekemediğini ve müzik dinleyemediğini dile getirmeyi de ihmal etmemişti. Fakat Obama'nın iPhone kullandığı söyleniyor. Obama'nın bu telefonla belirli kişilere posta gönderdiği ve haberleri okuduğu fakat tweet atmak için başka bir telefon kullandığı belirtiliyor.





Donald Trump geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kendi kişisel Twitter hesabını kullanmaya devam edeceğini açıklamıştı. Bakalım Trump, güvenli yeni cihazına alışabilecek mi şimdiden merak ediliyor.









#Donald Trump
#Android
7 yıl önce