|

Drone’un Türkçe karşılığı için TDK anket hazırladı

Kullanım alanı yaygınlaşan ve dünya üzerinde drone olarak adlandırılan insansız hava aracının Türkçe karşılığı olmadığını belirten TDK, belirlenecek kelime için kolları sıvadı. Twitter üzerinden düzenlenen anket ile drone'un Türkçe karşılığı belirlenerek Türk diline kazandırılması hedefleniyor.

Yeni Şafak
14:51 - 25/06/2017 Pazar
Güncelleme: 18:35 - 25/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
TDK, Twitter üzerinden düzenlediği anket ile drone'un Türkçe karşılığını arıyor.
TDK, Twitter üzerinden düzenlediği anket ile drone'un Türkçe karşılığını arıyor.

Yeni nesil teknolojinin ürünü olan dronelar, gün geçtikçe hayatımızın her alanında kullanılmaya başladı. Kişisel kullanımdan tutunda birçok devlet kurumlarında kullanılan bu insansız hava araçlarının tüm dünyadaki karşılığı drone olarak geçiyor. Lakin söz konusu bu kelimenin henüz bir Türkçe karşılığı bulunmuyor.

Drone kullanımının yaygınlaşması ve Türkiye’de nerede ise her mecraya girmesi ile birlikte TDK’da drone’un Türkçe karşılığını bulabilmek için kolları sıvadı. Durum üzerine Türk Dil Kurumu'nda Bilimsel Çalışmalar Müdür Vekili olarak görev alan Yaşar Yılmaz, Twitter'dan drone için Türkçe kelime karşılığı anketi hazırladı. Yapılan anket sonucuna göre drone’un Türkçe karşılığına gelen kelimenin belirlenmesi hedefleniyor.

Ankete katılmak isteyenler
üzerinden ulaşabilir.

#Drone
#Twitter
#TDK
7 yıl önce