|

Samsung patronu tutuklanmaktan kurtuldu

Samsung başkan yardımcısı Lee Jae-yong hakkında savcılık tutuklama talep etmişti. Mahkeme bu talebi geri çevirdi ve Lee şimdilik hapse girmekten kurtulmuş gibi gözüküyor.

Yeni Şafak
11:15 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 11:16 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Eski Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, Samsung'un bir birleşmeyi onaylaması için rüşvet verdiği iddiası sonrası ifadesi alınan Samsung başkan yardımcısı Lee Jae-yong hakkında tutuklama talep

. Mahkeme ortada henüz bu suçlamayı destekleyecek kadar yeterli delil olmadığına karar vermesi sonrası Lee'in en azından bir süre hapse girmeyeceğini söyleyebiliriz.



Mahkemeden tutuklama talep eden savcılığın bu gelişme sonrası herhangi bir girişimde bulunup bulunmayacağı ise bilinmiyor. Ancak Lee'nin rüşvet verdiğine dair daha güçlü bağlantılar kurup bir kez daha tutuklama kararı çıkartmayı denemeleri muhtemel görünüyor. Samsung patronu ise suçlamaları reddediyor.



Güney Koreli şirketin yönetim kadrosu, büyük ölçüde Lee ailesinin etrafında şekilleniyor. Babasının rahatsızlığı nedeniyle şirketi büyük ölçüde tek başına yöneten Lee Jae-yong, şimdilik hapisten kurtulmuş gibi gözüküyor. Şirketin Güney Kore ekonomisindeki önemi, yaşanabilecek olası bir sarsıntıyı ülke için de tehlikeli sonuçlar doğurması olası yorumları yapılıyor. Soruşturma devam ettiği için gelişmelerin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.











#Samsung
7 yıl önce