|

Bisiklette zafer Diego Ulissi'nin

Toplam uzunluğu 1023 kilometre olan 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda birinciliği BAE Emirates takımından Diego Ulissi elde etti ve Turkuaz Mayo'nun sahibi oldu. Son etap olan İstanbul turunu ise Edward Thenus kazandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/10/2017 الإثنين
Güncelleme: 04:22 - 16/10/2017 الإثنين
Yeni Şafak
​53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu (TUR 2017) BAE Takımı Emirates'in İtalyan bisikletçisi Diego Ulissi kazandı.
​53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu (TUR 2017) BAE Takımı Emirates'in İtalyan bisikletçisi Diego Ulissi kazandı.

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu (TUR 2017) BAE Takımı Emirates'in İtalyan bisikletçisi Diego Ulissi kazandı. 10 Ekim'de Alanya-Kemer etabı ile başlayan ve toplam uzunluğu 1023 kilometre olan 53.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dün sona ererken, 143.7'lik Salcano sponsorluğundaki İstanbul-İstanbul etabını Trek takımından Edward Thenus 3 saat 24 dakika 32 saniye ile kazandı. Tur'un galibi BAE Emirates Takımı'ndan Diego Ulissi ise toplam 26 saat 32 dakika 15 saniye ile Turkuaz Mayo'yu sırtına geçirdi. 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unda dereceye giren sporcuların ödüllerini Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı verdi. Sultanahmet Meydanı'nda toplanan kalabalık bir halk topluluğu ve yabancı turistler ödül törenine büyük ilgi gösterdiler. Yeşil renkli Salcano Sprint Mayosu Bora Hansgrohe'nın, Türk Hava Yolları sponsorluğundaki Kırmızı renkli tırmanış mayosu (Dağların Kralı) Bardıanı CSF Takımı'ndan Mirco Maestri'nin, Vestel'in sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri olan Beyaz Mayo'da Türk Milli Takımı'ndan Onur Balkan'ın oldu. Yeşil Mayo'nun sahibi Sam Bennett son virajı alamayarak düştü. Ancak buna rağmen finiş çizgisini geçti. Finişe ise Trek Takımı'dan Edward Thenus birinci girdi.

  • "Seneye görüşmek üzere Türkiye"
  •  53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun UCI (Dünya Bisiklet Birliği) Yarış Direktörü Roland Hofer, İstanbul-İstanbul etabında yaptığı anonsla, federasyon ve organizasyon başta olmak üzere, hakemler, gönüllüler, motosiklet grubu, doktorlar, ambulans görevlileri, medya mensupları, güvenlik güçleri ile emeği geçen herkese teşekkür etti. Ve şu anonsla mesajını bitirdi, "Seneye görüşmek üzere Türkiye."


Onur Balkan'dan büyük başarı

Türk Milli Takımı'ndan Onur Balkan da Vestel Türkiye Güzellikleri Mayosu'nu kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Onur Balkan, "Tura başlamadan mayoyu kazanmayı hedeflemiştik. Hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz ve kürsüde yer aldığımız için çok mutluyuz" dedi.


#Bisiklet Turu
#Cumhurbaşanlığı
#Diego Ulissi
٪d سنوات قبل