|

Büyükada soruşturmasında 4 yakalama kararı

Büyükada'da gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan N.E., Ş.Ö., N.T., ve İ.ü., hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı.

Yeni Şafak
18:21 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 20:24 - 21/07/2017 Cuma
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Büyükada'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Büyükada'da gözaltına alınan 2'si yabancı uyruklu 10 şüpheliden 6’sı, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan tutuklanmış, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 kişinin serbest bırakılmasına itiraz etti.

İtirazı değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, N.E., Ş.Ö., N.T. ve İ.Ü. hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Adalar Sulh Ceza Hakimliğinin kararına istinaden 5 Temmuz'da Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğünce Büyükada'da gözaltına alınan ve aralarında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser'in de yer aldığı 2'si yabancı uyruklu 10 kişi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edilmiş, şüpheliler buradaki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılmıştı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İ.E., G.K., Ö.D., V.A., A.G., ile P.S.'in tutuklanmasına, N.E., Ş. Ö., N.T. ve İ.Ü'nün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti.

#Büyükada
#Yakalama Kararı
#Terörle Mücadele
7 yıl önce
default-profile-img