|

Diyanet’e kadın başkan yardımcısı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı’na Prof. Huriye Martı atandı. Uygulama Türkiye tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Necmettin Erbakan Üni. İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi olan Martı yarın göreve başlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/11/2017 Pazar
Güncelleme: 02:58 - 19/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Prof. Dr. Huriye Martı
Prof. Dr. Huriye Martı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına Türkiye tarihinde ilk defa bir kadın atandı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Martı göreve yarın başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Şırnak’ta düzenlenen ‘Din Görevlileriyle Buluşma’ toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yaptığı istişareler neticesinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına Prof. Dr. Martı’nın atandığını ve pazartesi günü (yarın) göreve başlayacağını duyurdu. Bozdağ, bütün illerde il müftü yardımcılarından en az bir tanesinin bundan sonra kadın olacağını ve kadın vaizlerin sayısını da artıracak-larını belirtti. Bozdağ, “Kur'an kursu öğreticileri sayısını da artıracağız” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. HURİYE MARTI KİMDİR?

Evli ve 3 çocuk annesi olan Prof. Dr. Huriye Martı, 1974 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Konya İmam-Hatip Lisesi ve Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Martı, aynı üniversitede “Rasulullah’ın Hanımları Konu Alan Rivayetlerinin Değerlendirmesi-Kadın Konulu Uydurma Rivayetler” başlıklı tezi ile 1998 yılında yüksek lisansını tamamladı. 2011 yılında “yardımcı doçent”lik unvanını alan Martı, 2012 yılında ise doçent oldu.

Martı, 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı olarak görev aldı. 2014 yılında ise Diyanet İşleri Başkanlık Müşavirliği yapan Martı, Sünnet perspektifinden kadın, aile, ahlak ve değer temalı makale, konferans ve tebliğler hazırladı.

#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Prof. Dr. Huriye Martı
6 yıl önce