|

Hacılara sınırsız hizmet

Diyanet İşleri Başkanlığı kutsal topraklarda hastane, yemek üretim tesisi ve ekmek fabrikasıyla hacı adaylarının her türlü ihtiyacına cevap veriyor. Mekke'de kurulacak diyaliz ünitesinin ise bu yıl hizmete açılması planlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/08/2017 Saturday
Güncelleme: 01:59 - 26/08/2017 Saturday
Yeni Şafak
Hacılara sınırsız hizmet
Hacılara sınırsız hizmet

Diyanet İşleri Başkanlığı, kutsal topraklarda kurduğu hastane, yemek üretim tesisi ve ekmek fabrikasıyla hacı adaylarına hizmet veriyor. Adayların her türlü ihtiyacının giderildiği tesisler kutsal topraklarda büyük kolaylık sağlıyor. Başkanlığın Mekke’de kurduğu 120 yataklı hastanede ise sağlık çözümlerinde zaman kaybı olmadan harekete geçip tedavi uygulanıyor.

GAZETECİLERE TANITILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Ayniyat ve İaşe Ekip Başkanı Muhammed Zeyid Özel, tesislerin gazetecilere tanıtılmasının ardından, yemek üretim tesislerinin yaklaşık 10 bin metrekarelik alana sahip olduğunu belirtti. Tesislerde, günde 55 bin kişilik yemek yapıldığını anlatan Özel, yemeklerde kullanılan ürünlerin çoğunun Türkiye’den getirildiğini bildirdi. Özel, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl başlattığı uygulama kapsamında hacı adaylarına verilen kumanyaların da tesislerde hazırlandığını ifade etti.


DİYALİZ ÜNİTESİ KURULACAK

Mekke Sağlık Ekip Başkanı Dr. Faruk Görgülü, hastanede düzenlediği toplantıda, 120 yataklı hastane, 4 sağlık merkezi ve 11 sağlık ocağı ile hacı adaylarına hizmet verdiklerini söyledi. Görgülü, Arafat’ta ise sağlık hizmetlerini yürütmek amacıyla 3 çadır hastane kurulacağını bildirdi.Sağlık hizmetlerinde 418 kişinin görev aldığını vurgulayan Görgülü, bugüne kadar 37 bin kişinin muayene edildiğini ifade etti. Mekke Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rıdvan Yalçın ise diyaliz ünitesinin kurulması için çalışmaların sürdüğünü, ünitenin bu yıl içerisinde hizmet vermesinin sağlanmasını hedeflediklerini kaydetti.

ÖDÜLLÜ MUTFAK YİNE ADAY

Suudi Arabistan'da 2014 yılında Mekke Belediyesi tarafından 'en iyi mutfak' ödülüne sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığına ait yemek üretme tesisi, bu yıl da ödüle aday gösterildi. Hacı adaylarına kaliteli bir hizmet sunmayı hedeflediklerini söyleyen Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Ayniyat Sorumlusu Muhammet Zeyd Özel, Arafat’taki kumanyalara Türkiye’den getirilen “yaprak sarması” gibi özel yiyeceklerin de ilave edileceğini söyledi.

#Hac
#İbadet
7 years ago