|

PKK ve DEAŞ’ın terör ortaklığı

PKK ile DEAŞ ittifakının ayan beyan ortaya çıkması, iki terör örgütünün geçtiğimiz yıllardaki saldırılarını akıllara getirdi. Yeni Şafak'ın defalarca gündeme taşıdığı ABD destekli terör, binlerce insanın canına mal oldu. Aynı yöntemleri kullanan, aynı merkezlerden emir alan kuklaların hedefinde daima Türkiye vardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:57 - 18/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
PKK ile DEAŞ ittifakının ayan beyan ortaya çıkması, iki terör örgütünün geçtiğimiz yıllardaki saldırılarını akıllara getirdi.
PKK ile DEAŞ ittifakının ayan beyan ortaya çıkması, iki terör örgütünün geçtiğimiz yıllardaki saldırılarını akıllara getirdi.

Ordaoğu’yu kan gölüne çeviren terör örgütleri DEAŞ ve PKK’nın ABD gözetiminde yürüttükleri ortaklığın belgelenmesi, akıllara geçtiğimiz yıllarda yaptıkları ortak eylemleri ve her iki terör örgütüne hizmet ederken yakalanan teröristleri getirdi. Binlerce insanı alçakça katleden iki terör örgütü Türkiye’de çok sayıda bombalı eylemi ortaklaşa düzenledi. Yeni Şafak’ın da her dönem gündeme getirdiği PKK-DEAŞ ittifakınca düzenlenen ortak saldırılar arasında HDP’nin 5 Haziran 2015 tarihindeki Diyarbakır mitingi, yine Diyarbakır’daki Çevik Kuvvet Müdürlüğü eylemi, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na yönelik canlı bomba hazırlığı, Fırat Kalkanı Harekâtı’nda DEAŞ’ın PKK’nın Suriye kolu PYD’ye alan açma faaliyetleri yer alıyor. İzmir’de yakalanan teröristin üzerinden hem DEAŞ hem PKK kimliği çıkması, öldürülen bir DEAŞ’lının PKK kontrolündeki Kamışlı’yı kullandığını gösteren uçak bileti, terör örgütlerinin ortak cephanelikler kullanması, DEAŞ’ın mermi atmadan PKK’ya bıraktığı köyler ve hendek-barikat süreci sırasında iki örgütün saldırı taktiklerindeki benzerlikler, kirli ittifanın kanıtları olarak tarihe geçti.


‘HDP’ bombası

7 Haziran seçimleri öncesi terör örgütleri, eylemleriyle HDP’nin oy oranının artmasını sağladı. Seçimin hemen öncesi HDP’nin 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır’da düzenlediği mitingdeki patlamanın arkasından terör ittifakı çıktı. 5 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan bombalı saldırıyı DEAŞ’lı bombacı Orhan Gönder’in yaptığı belirlendi. Daha sonra kendi rızasıyla güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı D.B. ise “HDP mitingine bombayı PKK yerleştirdi” itirafında bulundu. Doğu illerini kaosa sürükleme planları yapan terör örgütlerinin eylemleri sonucunda HDP oylarını yüzde 2 artırdı.


Haberleri vardı

ABD güdümlü terör, 1 Kasım seçimleri öncesi de sahnedeydi. Yeni Şafak’ın 15 Ekim 2015 tarihli ‘IŞİD-PKK ortaklığı’ manşetinde Ankara Tren Garı patlamasının arkasındaki DEAŞ-PKK ittifakı gün yüzüne çıkarıldı. Gar önünü kan gölüne çeviren saldırıyı DEAŞ’lı canlı bombalar Yunus Emre Alagöz ile Ömer Deniz Dündar gerçekleştirdi. Ancak saldırıyı saatler öncesinden haber veren 2 kişi ise PKK’lı çıktı. Zanlılardan Mehmet Polatsoy’un PKK işgalindeki Ayn el-Arab’da (Kobani) bomba eğitimi aldığı, 7 Haziran’da da HDP’den aday adayı olduğu öğrenildi.

Yöntem hep aynı

Suriye’nin Ayn el-Arab kentinde şehir savaşları çıkaran terör örgütü PKK, bomba ve patlayıcı tuzaklama eğitimlerini DEAŞ’tan aldı. Güvenlik birimlerinin tespitlerine göre, PKK’lı teröristlerin vatandaşların evlerine kurdukları bombalı tuzaklar DEAŞ’in Suriye ve Irak’ta kullandığı düzeneklerle birebir aynı. Mehmetçiğe karşı Dabık ve Bab’da evler arasında duvar delerek tüneller açan DEAŞ’ın yaptığıyla, PKK’nın Cizre, Sur ve Nusaybin’de yaptıkları aynı oldu.


İkiz kardeşler

Fırat Kalkanı Operasyonu için sınırı geçen Türkiye, DEAŞ mevzileri olarak bilinen yerlerde PKK/PYD ile karşılaştı. Tanklar sınırı geçmeden önce DEAŞ mevzilerini topçu atışlarıyla ve havadan F-16 taarruzlarıyla yerle bir eden TSK unsurları, tanklarla sınırı geçince, büyük hezimet yaşayan DEAŞ’lıların kaçtığını ve geride PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye ait silahların kaldığını gördü. Bunun yanında, 2016 yılında sınırda öldürülen Muhammed Arab isimli DEAŞ’lının Esed’in kontrolündeki Şam’dan havayoluyla PKK kontrolündeki Kamışlı bölgesine uçtuğu tespit edildi. İttifaka diğer bir delil de İstanbul’daydı. Alman Başkonsolosluğu’na yönelik canlı bomba eylemini yapamadan yakalanan Iraklı DEAŞ üyesi Jumah Alshalawey’e sınırdan geçişi sırasında PKK’lı Muhammed Nas’ın yardım ettiği ortaya çıktı.

  • Çifte kimlik
  • İzmir’in Bergama ilçesinde 2015 yılında Hakkari Dağlıca ve Iğdır’daki terör saldırılarının ardından düzenlenen yürüyüşe katılan, Türk bayrağı ve Atatürk resmi asılı 34 HJ 543 plakalı bir otomobilin içindekilerin durumundan şüphelenen polis, aracı MOBESE kameralarından takibe aldı. Takibin ardından plakasının sahte olduğu belirlenen otomobil, Cumhuriyet Caddesi’nde durduruldu. Otomobilde bulunan B.P. isimli şahsın evinde yapılan aramada hem PKK hem de DEAŞ adına düzenlenen fotoğraflı kimlikler bulundu. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü’ne ait binaya yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2’si polis 11 kişi şehit oldu. Saldırıyı hem DEAŞ hem de PKK bağlantılı TAK üstlendi.
#PKK
#DEAŞ
#Terör
6 yıl önce