|

'Türkiye yanan yerlerin ağaçlandırılmasında Avrupa’nın çok ilerisinde'

Ayvalık İlçe Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Türkiye'nin gerek yangınlara müdahale konusunda, gerekse de yanan alanların ağaçlandırılması konusunda Avrupa ülkelerine nazaran çok daha ileride olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
17:57 - 6/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:58 - 6/09/2017 Çarşamba
IHA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Balıkesir’in Ayvalık İlçe Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yanan yerlerin ağaçlandırılması konusunda, Türkiye'nin Avrupa'dan çok daha ileride olduğunu belirtti.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi’nin Eylül ayına ait Olağan Meclis Toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında konuşan Gençer, Ayvalık’ta Tımarhane Adası sırtlarında çıkan orman yangınında yaklaşık 20 hektarlık alanın kül olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek şunları söyledi:

  • “Ayvalık Belediyesi, Kent Konseyi ve ilçemizdeki çevre örgütlerinin yangınla ilgili konuyu hep birlikte dile getirmesinin ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı da devreye girerek Kasım ayı içerisinde bu alanın ağaçlandırılması için çalışmalar başlattı. Yangın sonrasında bölgenin ağaçlandırılmasına yönelik fikir ayrılıkları da ortaya çıktı. Bu konuda benim Yunanistan’da şahit olduğum bir olay var. Yanan ormanlık alanlar kendi haline bırakılarak doğanın kendi kendisini yenilemesi metodu uygulanmıştı. Avrupa’da bu metot çok yaygın. Aynı bitkiler, aynı ağaçlar zaman içerisinde doğal yollarla kendini yeniliyor. Fakat Türkiye’de bu metot uygulanmıyor. Türkiye’de direkt olarak yangın bölgesi ağaçlandırılmaya çalışılıyor. Tabi bu bölgenin yeniden yeşillenmesi adına süreyi kısaltıyor. Bunları niye anlatıyorum; Türkiye gerek yangınlara müdahale konusunda, gerekse de yanan alanların ağaçlandırılması konusunda Avrupa ülkelerine nazaran çok daha ileride. Ama yangın çıkartma konusunda da üstümüze başka ülke yok. Bunun da tek nedeni sorumsuzluklarımız"
#Orman
#Yangın
#Ağaçlandırma
7 yıl önce