|

Yıldızlar topluluğu Katalonya

İspanya’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etmek isteyen Katalonya, dünya yıldızlarından oluşan bir kadro kurabilecek güce sahip olacak.

Yeni Şafak
12:19 - 3/10/2017 Salı
Güncelleme: 12:59 - 3/10/2017 Salı
Yeni Şafak
 Katalonya'nın özerk yönetim Başkanı Carles Puigdemont, referandum sonucuna göre bağımsızlık hakkı kazandıklarını savundu.
Katalonya'nın özerk yönetim Başkanı Carles Puigdemont, referandum sonucuna göre bağımsızlık hakkı kazandıklarını savundu.

Geçtiğimiz günlerde İspanya’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etmek için referandum oylaması yapan Katalonya Özerk yönetimine, İspanya hükümeti engel olmuştu. Büyük olayların yaşandığı referandumda Barcelona’nın Las Palmas ile oynadığı maç da seyircisiz oynanmıştı.

  • Bu gelişmeler sonrası Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti, yasa dışı ilan edilen referandumda bağımsızlık hakkı kazandıklarını savundu.

Katalonya’nın bağımsızlığını savunan bazı futbolcuların İspanya Milli Takımı’nda oynamalarına tepkiler gelmiş, bu tepkiler sonrası Barcelonalı yıldız futbolcu Gerard Pique, milli takımı erken bırakma kararı alabileceğini gözyaşları içinde söylemişti.


yenisafak.com Spor servisi olarak, biz de yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından bağımsızlığını kazanması durumunda Katalonya’nın muhtemel ilk 11’ini hazırladık. Kadroda, Real Madrid’den Barcelona’ya bir çok dünya yıldızının yer alması dikkat çekerken, böyle bir takımın uluslararası arenada nasıl bir başarı sağlayacağını açıkçası biz de çok merak ediyoruz…


#Katalonya
#Barcelona
#İspanya
7 yıl önce