|

Digitürk Play tek maç satın al! Derbiyi canlı izle

Digitürk tek maç satın alma özelliğini kullanarak bu akşam oynanacak olan derbiyi canlı olarak izleyebilirsiniz. Süper Lig’de derbi heyecanı yaşanacak. İki ezeli rakip karşı karşıya geliyor. Maç ise beIN Sports ekranlarından saat 19.30’da canlı izlenebilecek. İşte Digitürk tek maç satın alma ve canlı izleme bilgileri.

14:31 - 22/10/2017 Pazar
Güncelleme: 11:44 - 11/12/2020 Cuma
Diğer
Digitürk tek maç satın alma özelliği ile bu akşam oynanacak olan mücadeleyi canlı olarak izleyebilirsiniz.
Digitürk tek maç satın alma özelliği ile bu akşam oynanacak olan mücadeleyi canlı olarak izleyebilirsiniz.

Digitürk tek maç satın alma işlemleri ile bu akşam oynanacak olan Galatasaray Fenerbahçe maçını satın alabilir ve izleyebilirsiniz. Süper Lig derbi ateşi ile yanacak. Süper Lig’in 9. haftasında Galatasaray kendi evinde Fenerbahçe’yi ağırlıyor. Maç ise saat 19.30’da Digitürk aracılığı ile canlı izlenebilecek. İşte Digitürk tek maç satın alma özelliği ve Galatasaray Fenerbahçe maçına ait bilgiler.

Digitürk tek maç satın alma işlemi nasıl yapılır?
Digitürk üzerinden tek maç satın alabilir ve maçları izleyebilirsiniz. Tek maç satın almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinden ilginç notlar

Türk sporuna damga vuran ve "zıt kardeşler" olarak adlandırılan Galatasaray ile Fenerbahçe'nin yüzyılı geçen rekabeti birçok ilginç olaya tanık oldu.

İki takım arasındaki 108 yıllık rekabette ilk golü Galatasaraylı futbolcu Emin Bülent Serdaroğlu attı.

17 Ocak 1909'da "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde yapılan ilk maçı 2-0 kazanan Galatasaray, rakibinden ilk 7 maçta gol yemedi.

- Fenerbahçe 5 yıl bekledi

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında ilk golü ve galibiyeti, rekabetteki 8. randevuda elde etti.

Union Club sahasında 4 Ocak 1914'te yapılan İstanbul Ligi maçını 4-2 kazanan Fenerbahçe, böylece rakibi karşısında yaklaşık 5 yıl süren suskunluğuna da son vermiş oldu.

Sarı-lacivertli takım adına Galatasaray'a tarihteki ilk golü ise Hasan Kamil Sporel attı.

- En az ve en çok seyircili maçlar

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçlarda en az seyirci 17 Kasım 1922'deki karşılaşmaya geldi.

İttihat Sahası'nda sağanak altında, hakem Fethi Tahsin Başaran'ın şemsiyeyle yönetmek zorunda kaldığı maçı, tamamı biletsiz 14 kişi izledi.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 21 Eylül 2003'te yapılan lig maçını ise 70 bin 125 seyirci izledi. Bu rakam, rakipler arasındaki bir maçı izleyen seyirci sayısındaki rekor olarak tarihe geçti.

- Rekabetin golcüleri

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 108 yıllık rekabette en fazla golü Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel attı. Sporel, Galatasaray'a karşı oynadığı 42 maçta toplam 27 kez rakip fileleri havalandırdı.

Zeki Rıza Sporel'i, 24 golle yine bir Fenerbahçeli Alaattin Baydar izliyor. Fenerbahçeli Lefter Küçükandonyadis'in 20, Galatasaraylı Metin Oktay'ın ise rekabette 19 golü bulunuyor.

Bu arada, iki takımda da forma giyen Tanju Çolak'ın da 14'ü Galatasaray, 8'i Fenerbahçe formasıyla olmak üzere rekabette toplam 22 golü var.

Lig maçlarında ise Galatasaraylı Metin Oktay 9, Fenerbahçeli Aykut Kocaman da 8 golle takımlarının en golcü isimleri oldu.

#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Digitürk
6 yıl önce
default-profile-img