|

Diyarbakır'da drone kullanımı yasaklandı - Diyarbakır haberleri

Diyarbakır'da drone kullanımının yasaklandığı bildirildi. Diyarbakır haberlerinden son gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz. Valilikten yapılan son açıklamada İnsansız Hava Aracı (İHA) veya Drone kullanımının yasaklandığı açıklandı. Valiliğin açıklamalarını ve drone kullanımının yasak olduğu bölgeleri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:15 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:46 - 8/08/2016 Pazartesi
DHA

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kent sınırları dahilinde sivil insansız hava araçları, drone ve motorlu çok hafif hava araçlarının kullanımının yasaklandığı bildirildi.



Diyarbakır il sınırlarında insansız hava aracı, drone ve motorlu çok hafif hava araçlarının kullanımı Valilik tarafından yapılan açıklamayla yasaklandığı duyuruldu. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, şunlar yer aldı:


"İlimiz hava sahası içerisinde Sivil İnsansız Hava Araçları (İHA veya drone) ve motorlu çok hafif hava araçlarının askeri güvenlik bölgeleri ve milli güvenliğimiz bakımından hassasiyet arz eden kurum ve kuruluşlar üzerinde izinsiz uçuş yapmalarının, fotoğraf ve film çekmelerinin, askeri ve sivil hava alanlarında uçuşların tehlikeye düşürülmesinin engellenmesi amacıyla, ilimizin terörle mücadele açısından taşıdığı hassasiyet gereği Sivil İnsansız Hava Araçları (İHA veya drone) ve motorlu çok hafif hava araçları ile uçuş yapılmasının, tehlikeli madde taşınmasının, fotoğraf ve film çekilmesinin uygun olmadığı, sivil uçuşların yanı sıra il sınırları içerisinde alçak irtifada uçuş yapan çok sayıda helikopter trafiğinin bulunduğu, kuralların ihlali halinde ve bu araçların radarda da görülmeme ihtimali karşısında telafisi olmayan durumların vuku bulabileceği değerlendirildiğinden; Diyarbakır ili sınırları Sivil İnsansız Hava Araçları (İHA veya drone) ve motorlu çok hafif hava araçlarının uçuşuna yasaklı bölge ilan edilmiştir. Her türlü Sivil İnsansız Hava Araçları (İHA veya drone) ve motorlu çok hafif hava araçları ile izin alınmadan gerçekleştirilen uçuşların kolluk birimlerince tespiti halinde bu durum tutanağa bağlanacak ve mezkur mevzuat çerçevesinde ilgili kişiler cezalandırılacaktır.

#Drone
#İHA
#Diyarbakır
8 yıl önce