|

Diyarbakır'da öldürülen terörist sayısı 8'e yükseldi-Diyarbakır haber

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyona ilişkin, "Bu sabah 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Dünden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e yükseldi. Operasyon karalılıkla devam etmektedir." dedi.

Yeni Şafak
17:54 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:09 - 24/03/2017 Cuma
AA
Diyarbakır'da öldürülen terörist sayısı 8'e yükseldi
Diyarbakır'da öldürülen terörist sayısı 8'e yükseldi

Valisi Hüseyin Aksoy, Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyona ilişkin, "Bu sabah 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Dünden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e yükseldi. Operasyon karalılıkla devam etmektedir." dedi. Beraberinde 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile Kocaköy ilçesine giden Vali Aksoy, burada yapımı tamamlanan Aile Destek Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Lice ilçesine geçen Aksoy, Kaymakam Sinan Başak'ı ziyaret etti.



Aksoy, Lice ilçesi kırsalında 5 Mart'ta başlatılan, "Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu"nun sürdüğünü söyledi. Dün itibarıyla bir bölgede 4, bir başka bölgede ise 2 teröristin ölü ele geçirildiğini ifade eden Aksoy, bu kapsamda çıkan çatışmada yaralanan iki askerin kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen şehit düştüğünü hatırlattı.



Aksoy, "Bu sabah 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Dünden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e yükseldi. Operasyon karalılıkla devam etmektedir." diye konuştu. Alanda güvenlik birimlerinin çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Aksoy, çalışmaların kararlılıkla sonuna kadar devam edeceğini vurguladı. Operasyonda biksi, 2 M-16 piyade tüfeği, 5 kalaşnikof piyade tüfeği ile çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildiğini dile getiren Aksoy, ayrıca bol miktarda uyuşturucunun bulunduğunu, miktarının daha sonra duyurulacağını kaydetti. Vali Aksoy, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da gece saatlerinde kente gelerek operasyonla ilgili güvenlik birimlerinden brifing aldığını bildirdi.



Diyarbakır, Bingöl, Mardin ve Tunceli'de operasyonlar sürüyor-

Diyarbakır'ın Hani ve Lice, Bingöl'ün Genç, Mardin'in Nusaybin ve Tunceli'nin Ovacık ilçeleri kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız devam ediyor. Terör örgütüne, en etkili olduğu bölgelerde darbe üstüne darbe vuran güvenlik güçleri, teröristlere nefes alacak fırsat vermiyor. Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'nın bahar üstlenmesine yönelik başlatılan operasyonlar aralıksız devam ediyor. Büyük bir kararlılıkla operasyonu sürdüren güvenlik güçleri, PKK'yı en etkili olduğu bölgelerden temizlemeyi hedefliyor. Geniş kapsamlı operasyonlarda terör örgütüne darbe üzerine darbe vuran güvenlik güçleri, operasyonlarının biri bitmeden, diğerine başlıyor. Operasyonlarda, teröristlere nefes alacak fırsat bile verilmiyor.



26 terörist etkisiz hale getirildi -

Bölgede devam eden operasyonların en büyüğü, Diyarbakır'ın Lice ve Hani ile Bingöl'ün Genç ilçesi üçgeninde yürütülüyor. Bölgedeki 18 köyde 5 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte, 7 bin asker, polis ve korucu, 17 helikopter ve çok sayıda zırhlı aracın katılımıyla “Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu” başlatılmıştı. Operasyonda, aranan teröristlere ilişkin 1 milyon TL ödüllü yeşil listede yer alan “Erhan Siser” kod adlı Edip Yetüt'ün de bulunduğu, 19 terörist öldürülmüş, yüklü miktarda patlayıcı, silah, mühimmat ve uyuşturucu ile patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen araçlar ele geçirilmişti. Yasaklı köylerde arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından sokağa çıkma yasağı 16 Mart'ta kaldırılmış ancak operasyona devam edilmişti. Operasyonda dün ise güvenlik güçleri ile teröristler arasında iki ayrı noktada çatışma çıkmış ve 8 terörist etkisiz hale getirilmişti. Çatışmanın ardından Lice ve Hani'ye bağlı 10, Genç'e bağlı 3 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Güvenlik güçleri, bir grup teröristin bulunduğu istihbaratını aldıkları bölgeyi hem havadan hem de karadan didik didik arıyor. Sarp kayalıkların bulunduğu bölgelere giren güvenlik güçleri, her taşın altına bakıyor.



Nusaybin'de operasyon başlatıldı -

Şubat ayı içerisinde 11 kırsal mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Mardin'in Nusaybin ilçesinde, aralarında örgütün sözde özel kuvvetler sorumlularının da bulunduğu 9 terörist öldürülmüştü. İlçeye bağlı 10 kırsal mahallede bugün sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın ardından bölgede, aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu teröristlere yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Çok sayıda güvenlik görevlisinin katılımıyla yürütülen operasyona, havadan helikopterler destek veriyor.



Ovacık'ta hareketlilik sürüyor -

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde ise, 16 Mart'ta bir grup terör örgütü mensubunun tespit edilmesinin ardından hava destekli operasyon başlatılmıştı. Tunceli merkez ve 4 ilçe sınırı içerisindeki 31 ayrı yer ise özel güvenlik bölgesi ilan edilmişti. Çok sayıda jandarma özel harekat timinin gönderildiği bölgedeki operasyon sürüyor. Batman'ın Sason ilçesi kırsalı ile Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalı, Gabar Dağı ve Bestler Dereler bölgelerindeki operasyonlar ise aralıklarla devam ediyor.


#Diyarbakır
#Lice
#terör operasyonu
#PKK
7 yıl önce