|

7 - 2 - 7 kuralı ile kilolarınızdan kurtulun

Dr. Fevzi Özgönül, Ramazan ayı sonrası bayramla birlikte 7-2-7 kuralını uygulayarak fazla kilolardan kurtulmanın mümkün olabileceğini söyledi.

Yeni Şafak
13:14 - 2/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:16 - 2/07/2016 Cumartesi
IHA
7 - 2 - 7 kuralı ile fazla kilolarınızdan kurtulun.
7 - 2 - 7 kuralı ile fazla kilolarınızdan kurtulun.

Oruç tutmanın bedenimize yaptığı faydalardan birinin de ritmik beslenmek olduğunu anlatan Dr. Fevzi Özgönül, “Herkes aynı saatlerde iftar ve sahur yaptığı için ister istemez vücudumuzda bir ritm oluşur. Bedenimizde bir ritm vardır. Bu ritmi sağlayan en önemli organımız sindirim sistemimizdir. Sindirim sistemimizin dengeli çalışması ve bizim sağlıklı bir bedene sahip olabilmemiz için ritmik ve düzenli beslenmek çok önemlidir" dedi.



Ritmik beslenmenin günde 2 ya da 3 öğünü belli saatlerde yiyip arada bir şey yemeden sindirim sisteminin rahat çalışmasını sağlamak olduğunu anlatan Dr. Fevzi Özgönül, “Ramazan ayı bu ritmi sağlamak için çok ideal bir zamandır. İftar ve sahur saatleri belirli olduğu için sadece bu iki öğünde sağlıklı beslenenler, yani oruç tutanlar sindirim sistemlerini tembellikten kurtararak yedikleri besinlerin tam ve sağlıklı bir şekilde sindirilmesini sağlarlar. Bu beslenme şeklinde arada uzun bir açlık dönemi olduğu için ve bu dönemde yeniden bir besin maddesi yenmediği için sindirim sistemi mevcut bağırsaklarında bulunan yiyecekleri tam olarak sindirmek zorunda kalır.Böylece hem güçlenmiş hem de daha verimli çalışmış olur.



Ramazan ayında bedenimizin alıştığı ve güçlenmesini sağlayan bu yeme düzenini Ramazan sonrasında da devam ettirebilirsek hem sağlıklı hem de kilolardan kurtulmuş bir bedene sahip oluruz." diye konuştu.



Dr. Fevzi Özgönül, Ramazan sonrası bu alışkanlığı devam ettirmek için basit bir uygulama olan 7 - 2 - 7 kuralını şöyle anlattı; “Ramazan ayında beslenmemiz güneş batınca iftar ,güneş doğmadan önce sahur yapmaktı. Eğer biz sonrasında sabah erken saat 07.00 gibi bir kahvaltı yaparsak, sonrasında öğlen saat 2.00 gibi yemek yersek ve akşamüzeri saat 7.00 gibi bir kahvaltı daha yaparsak hem akşam acıkmayız hem de yemek yeme işinin büyük bölümünü gündüz yapmış oluruz. Böylelikle Yaz aylarında 7 - 2 - 7 kuralını uygulayarak hem sağlıklı bir vücuda hem de yeni bir kimliğe kavuşabilirsiniz" dedi.

#Beslenme
#Ramazan
#Diyet
8 yıl önce