|

Doğu Karadeniz'de kuvvetli fırtına uyarısı- 14 Ekim Hava durumu

Meteoroloji, Doğu Karadeniz bölgesinde kuvvetli fırtınanın beklendiğini açıkladı. Meteoroloji'den yapılan uyarıları ve hava durumu tahminlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
17:30 - 14/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:37 - 14/10/2017 Cumartesi
AA
Doğu Karadeniz'de kuvvetli fırtına uyarısı- 14 Ekim ​Hava durumu
Doğu Karadeniz'de kuvvetli fırtına uyarısı- 14 Ekim ​Hava durumu

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yarın kuvvetli fırtına beklendiği bildirildi. Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz'de yarın akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, fırtınanın ilerleyen saatlerde etkisini artırarak 7 ila 9 kuvvetinde (60-90 kilometre/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği belirtildi. Pazartesi öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin edilen fırtınanın, ulaşımda aksamalara yol açabileceği kaydedildi.

Artvin Çevrelerinde Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor!

Beklenen Hadise

Sağanak Yağış

Beklendiği Yer

Yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Artvin çevrelerinde beklenen yağışların, kuzey kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, Pazartesi günü etkisini artırarak şiddetli ve aşırı (100-200 kg/m2), iç kesimlerinde 1500 metre rakımın üzerinde yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden başta sel, su bakını, heyelan ve ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rize Çevrelerindeki Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Beklenen Hadise

Sağanak Yağış

Beklendiği Yer

Yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Rize çevrelerinde beklenen yağışların, kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, Pazartesi günü etkisini artırarak şiddetli ve aşırı (100-200 kg/m2), iç kesimlerinde 1500 metre rakımın üzerinde yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden başta sel, su bakını, heyelan ve ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, bugün(cumartesi) Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz ile Kütahya, Afyonkarahisar'ın kuzeyi, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Tekirdağ, Balıkesir’in kuzeyi, Çanakkale’nin doğusu ve Kırklareli’nin kıyı ilçelerinin, yarın (Pazar) Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Ardahan'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Marmara'da yer yer batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli olacağından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

#Doğu Karadeniz
#fırtına uyarısı
#Trabzon
#Hava durumu
#Meteoroloji
7 yıl önce