|

Aksa’ya 1 ayda 110 saldırı

Mescid-i Aksa çevresinde namaz kılanlara saldırmaya devam eden İsrail yönetimi, kutsal mabedin Yahudi fanatiklerce basılmasına göz yumuyor. Harem-i Şerif'e sadece temmuz ayında 110 taciz gerçekleşti. El Halil'de ise Müslümanlar polis zoruyla evlerinden kovuluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:42 - 27/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Aksa’ya 1 ayda 110 saldırı
Aksa’ya 1 ayda 110 saldırı

İlk kıblegâh Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara kapatmaya çalışan siyonist İsrail yönetimi, Harem-i Şerif çevresinde terör estirmeye devam ediyor. Namazlarını Aksa’ya açılan sokaklarda kılmaya çalışan cemaate önceki akşam yine saldıran İsrail polisi, burada 13 kişiyi yaraladı. Müminlere ses bombası, plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla saldıran siyonistler, olayı kamuoyuna duyurmaya çalışan gazetecilere de sert müdahalede bulundu. Bölgedeki gazetecileri işlerini yapmaktan alıkoyan siyonistler, bir foto muhabirini darbettikten sonra gözaltına aldı, ambulansla hastaneye götürülen bir yaralıyı da alıkoydu. Dün sabaha dek gözaltında tutulanlardan Filistinli foto muhabiri Fayiz Ebu Rumeyle, İsrail polisinin yaşananları gizlemek istediği için özellikle kameraman ve foto muhabirlerini hedef aldığını söyledi.

TEMMUZDA 110 SALDIRI

Polis ve askerleriyle kutsal mabedde terör estiren İsrail, her fırsatta Müslümanları tahrik eden Yahudi fanatiklere ise göz yumuyor. Filistin Vakıflar Bakanlığı, İsrail makamları ve fanatik Yahudilerin temmuz ayının başından bu yana Mescid-i Aksa’ya yönelik 110 saldırı ve ihlalde bulunduğunu açıkladı. Filistin Vakıflar Bakanı Yusuf İdis, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı kapattığı 14 Temmuz’dan buyana gerçekleştirdiği saldırı sayısının ise 90’ı bulduğunu bildirdi. Harem-i Şerif’i her fırsatta tahrip etmeye çalışan polis korumasındaki fanatik Yahudiler ise dün sabah da sahnedeydi. İsrail polisi eşliğindeki 137 Yahudi, sabah saatlerinde Mescid-i Aksa’ya gruplar halinde baskın düzenledi.

TALİMAT NETANYAHU’DAN

Geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa kapılarına metal dedektörler yerleştiren İsrail, İslam dünyasından gelen tepkiler üzerine göstermelik geri adım atmış ve metal dedektörleri kaldırıp yerine el dedektörleriyle güvenlik taramasına başlamıştı. Bununla yetinmeyen işgalciler, Harem-i Şerif kapılarına kameralar da koymuştu. 50 yaş altındaki Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girmesine yasak koyan İsrail, yapılan çağrılara rağmen geri adım atmıyor. Yasağın devamı ve kapılarda el dedektörlerinin devreye sokulması talimatı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan geldi. İşgal güçlerine ait haber kaynaklarına göre Netanyahu, Aksa kapılarında metal dedektörler yerine el dedektörlerinin kullanılması ve kameraların konulması talimatını verdi.


Aksa muhafızları

Gazze’deki İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı, Mescid-i Aksa’ya destek için askeri geçit töreni düzenledi. Yüzlerce güvenlik mensubunun katılımıyla Gazze’deki Es-Seraya Meydanı’nda başlayıp, Yasama Meclisi binası önünde son bulan törende askerler, Mescid-i Aksa’nın maketini taşıdı. Filistin Emniyet Genel Müdürü Teyser el-Batş, “Bu tören, İslam ve Arap alemini ayaklandırarak İsrail’in Kudüs’teki uygulamalarını durduran Kudüs ve sakinlerine destek çerçevesinde bir ‘halk hediyesi’dir" açıklaması yaptı.

Orada
namaz
kılacağız

İsrail barbarlığına Tunus ve Pakistan’dan da tepki geldi. Tunuslu siyasiler, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerini ve İslam dünyasının buna karşı sessizliğini kınadı. Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi, İslam ümmetinin Filistin halkının yanında olduğunu belirterek, “Filistin özgürleşecek ve Mescid-i Aksa’da özgürce namaz kılacağız” dedi. Tunus Nahda Hareketi Partisi ise uluslararası toplumun Aksa’daki olaylara kayıtsız kalmasını kınadı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise Filistinlilere karşı süren şiddet dalgasından endişe duyduklarını bildirdi.

#Mescid-i Aksa
#Filistin
#Kudüs
7 yıl önce