|

15 Temmuz’da tepki vermekte yavaş kaldık

İngiltere’nin Avrupa ve ABD’den Sorumlu Devlet Bakanı Duncan, darbe girişimine Avrupa'nın tepki vermekte yavaş kaldığını söyledi. Duncan, “Türkiye’ye ders vermek yerine, istikrarlı, demokratik, bölgede çok önemli ve güçlü bir unsur olması için işbirliği yapmalısınız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:14 - 20/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Alan Duncan
Alan Duncan

İngiltere Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, Avrupa'nın 15 Temmuz'daki darbe girişimini, Türkiye için travmatik bir deneyim olduğunu takdir etmekte yavaş kaldığını söyledi.



CİDDİ VE TEHLİKELİYDİ


Türkiye'nin İngiltere için önemini vurgulayan Duncan, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, “Darbe girişiminin ne kadar ciddi ve tehlikeli olduğunun anlaşılması gerektiği görüşündeydik. Öylece yerinizde oturup 'Uslu olun' diyemezsiniz. Bu, Türkiye'nin bütünü için çok tehlikeli ve zor bir andı. İngiltere'nin çok açık bir şekilde empatisini ve darbe girişimiyle ilgili anlayışını ifade etmiş olmasından çok memnunum” diye konuştu.



'GİDİYORUM' DEDİM


“Türkiye'deki darbe girişimi, bakan olarak göreve başladığım ilk gün gerçekleşti” diyen Duncan, derhal Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve Başbakan Theresa May ile görüştüğünü, “Bu çok önemli. Bunu anlamalıyız. Oraya gidiyorum” dediğini aktardı. Darbe girişiminin ardından Türkiye'yi 3 kez, Johnson ve May'in de birer kez ziyaret ettiğini hatırlatan Duncan, “İstikrarlı bir Türkiye'nin bölgenin istikrarı için merkezi olduğuna inanıyorum. Türkiye, işleyen bir demokrasi olmak zorunda” dedi.



İŞBİRLİĞİ YAPILMALI


Duncan, “Bence koltuğunuzda rahatça oturup Türkiye'ye ders vermek yerine karşı karşıya olduğu durumu anlamalısınız. İstikrarlı, demokratik ve bölgede çok önemli ve güçlü bir unsur olması için Türkiye işbirliği yapmalısınız” görüşünü dile getirdi.


#15 Temmuz
#İngiltere
#Avrupa
7 yıl önce