|

1991 ajandası işliyor

IKBY Milletvekili Aydın Maruf, ABD’nin 1991 yılında Irak’a saldırdığı gün, bölgeyi parçalama amaçlı ‘konfederal harita’nın sahada adım adım uygulamaya konduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:01 - 16/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:41 - 16/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD-İsrail ekseni, Kerkük-Lazkiye hattında kurulacak terör devletine ‘konfederalizm kılıfı’ uydurdu.
ABD-İsrail ekseni, Kerkük-Lazkiye hattında kurulacak terör devletine ‘konfederalizm kılıfı’ uydurdu.

ABD-İsrail ekseni, Kerkük-Lazkiye hattında kurulacak terör devletine ‘konfederalizm kılıfı’ uydurdu. Halen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde milletvekilliği görevini yürüten Aydın Maruf, ABD’nin bölgeyi parçalama amaçlı hazırladığı konfederal haritanın uygulanmasına, 1991 yılında Irak’a ilk saldırdığı gün başladığını söyledi. 2014 yılında DEAŞ’ın bu süreci hızlandırdığını kaydeden Maruf; Musul, Kerkük, Diyarbakır, Haseke, Rakka dahil, İran, Suriye, Irak ve Türkiye’yi kuşatan kirli planın adım adım hayata geçirildiğine dikkat çekti.


KERKÜK BELİRLEYİCİ

ABD ve İsrail planı olan terör devleti projesinin Irak sınırları içerisindeki kısmının büyük oranda netleştiğine dikkat çeken Maruf, Kerkük’ün belirleyici olacağına dikkat çekti. “Kerkük coğrafi konumu ve yeraltı zenginlikleri itibariyle projenin kilit noktası. Artan gerginlik bilinçli olarak savaşa sürükleniyor. Musul, Selahaddin ve Kerkük’te Haşdi Şabi milis grubunun artan etkinliği başta mezhep ayrışması olmak üzere farklı dinamikleri harekete geçirdi” diyen Maruf, DEAŞ üzerinden ‘potansiyel suçlu’ ilan edilen Sünni kitlenin tamamen yok sayıldığını, Şii Haşdi Şabi ile Peşmerge arasındaki gerilimle tarihe gömülmek istendiğini kaydetti.

İKİNCİ SAFHA 2003’TE

1991’de hayata geçirilen bölücü program çerçevesindeki terör koridoru “Irak, Türkiye, Suriye ve İran toprakları içerisinde müstakil ordusu, hükümeti, maliyesi olan ve sınırları çizilmesine rağmen adı konulmamış devlet niteliği” taşıyor. Pentagon’un 2003 yılından itibaren ikinci safhasına geçtiği plan, İsrail güdümündeki ‘büyük Kürdistan’ için Irak, Türkiye ve İran topraklarının ayrıştırılmasını içeriyor.

O ELÇİ DE ROL ALDI

Öte yandan ismini vermek istemeyen kaynaklara göre, sözde Kürdistan haritasının hazırlanmasında tıpkı MOSSAD ajanı Bernard Henry Levi ve Irak Anayasası’nı hazırlayan ekipten, Barzani’nin danışmanı Peter Galbraith gibi, ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de önemli rol oynadı. Ricciardone’nin terör haritasına katkıda bulunduğu dönem PKK elebaşı Abdullah Öcalan da ‘demokratik konfederalizm’ propagandası yapıyordu. Öcalan, İmralı’da hazırladığı teorik şemayı HDP’ye ulaştırırken, Ricciardone de HDP’lilerle birlikte raporlar hazırlıyor ve terör örgütüne siyasi kazanım sağlamak için bu raporları basınla paylaşıyordu.

#Aydın Maruf
#Irak
#Türkmenler
7 yıl önce