|

24 saat sonra enkaz altından çıkarıldı

Rus jetlerinin yerle bir ettiği hastanenin enkazından 24 saat sonra 2 yaşındaki Ahmed Recep yaralı olarak çıkarıldı. Minik Ahmed'in çevredeki bir hastaneye nakledilerek tedavi altına alındığı öğrenildi.

Yeni Şafak
23:41 - 28/04/2016 الخميس
Güncelleme: 21:46 - 28/04/2016 الخميس
AA

Halep'te sivil savunma yetkilisi İbrahim Hac İbrahim, yaptığı açıklamada, Rus ordusuna ait savaş uçağının Halep'te yönetim karşıtlarının denetiminde yer alan Sukeri semtindeki Kudüs sahra hastanesine düzenlediği hava saldırısında 30 kişinin yaşamını yitirdiğini, 62 kişinin yaralandığını söyledi.



"Rus uçakları hastane bölgesine giden ekiplere saldırdı"

Rus jetlerinin gün içerisinde Bab Neyrab semtinde de yerleşim yerine saldırdığını ve çok sayıda yaralananların sivil savunma ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda enkaz altından çıkartıldığını vurgulayan İbrahim, şunları kaydetti:



''Bir haftan bu yana Rus ve rejime ait savaş uçakları, yoğun şekilde Halep'te sivil yerleşim yerlerini bombalıyor. Ruslar bu gece Sukeri'deki Kudüs hastanesine saldırarak yerle bir etki bölgeye giden ekiplere ve hastane bölgesine ikinci bir saldırı düzenledi. Saldırıda yaşamını yitirenlerin çoğu hastanede tedavi gören sivil hastalardı. Rusya ve rejim özellikle yerleşim yerleri ile sivillere yardım edilen yerleri bombalıyor.''



Saldırı sonucu oluşan enkazın altından 24 saat sonra çıkarılan 2 yaşındaki Ahmed Recep, çevredeki bir hastaneye nakledilerek tedavi altına alındı.



Galeri: 24 saat sonra enkaz altından çıkarıldı

#Rus
#Halep
#Suriye
٪d سنوات قبل