|

6 milyona tehdit

Suriye ordusunda Kimyasal Silahlar Daire Başkanlığı yaptıktan sonra rejim güçlerinden ayrılan ve ÖSO saflarına geçen Zahir Sakid’in Yeni Şafak’a yaptığı açıklamalar, Esed’in PKK’ya hardal gazı verdiğini ortaya koydu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:59 - 18/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
PKK/PYD, Türkiye’nin 911 kilometrelik Suriye sınırının yaklaşık 800 kilometrelik kısmını kontrol ediyor.
PKK/PYD, Türkiye’nin 911 kilometrelik Suriye sınırının yaklaşık 800 kilometrelik kısmını kontrol ediyor.

Türkiye sınırına sıfır noktada yuvalanan terör örgütünün 100 adet kimyasal kapsül monte edilmiş füzeye sahip olması, hudut bölgesine yakın noktalarda bulunan onlarca yerleşim yerini ve milyonlarca kişiyi tehdit ediyor. PKK/PYD, Türkiye’nin 911 kilometrelik Suriye sınırının yaklaşık 800 kilometrelik kısmını kontrol ediyor. Özellikle Kilis, İslahiye, Kırıkhan, Akçakale, Karkamış, Suruç, Elbeyli gibi birçok yerleşim biriminde 6 milyon sivil, PKK tarafından atılacak kimyasal başlıklı füze ya da havanların menzili içerisinde bulunuyor. Sadece bu durum bile, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin, Münbiç, Ayn el-Arab, Tel Abyad ve tüm sınır boyunda mevzilenen terör bölgesine müdahelesine yeterli gerekçe olarak gösteriliyor.

HASEKE'DE TOPLANDILAR

Bu arada Barzani-PKK-ABD-İsrail ittifakının Irak’ta yaşadığı hezimet sonrası Haseke’de toplanan terör örgütü yönetimi, “2018 Türkiye’ye karşı büyük savaşın verildiği yıl olacak. Herkes buna göre hazırlansın” şeklinde karar aldı. 2018’de DEAŞ’ın bitişiyle Türkiye’ye karşı büyük savaşın başlayacağını bildiren örgüt elebaşıları, ABD tarafından gelişmiş silahlarla donatılan PKK/PYD’nin ‘5 aşamalı yeni savaş konseptine geçeceğini’ öne sürdü. Haseke toplantısında alınan kararlar arasında gerilla düzeninden nizami ordu düzenine geçilmesi, yönetim kadrolarında büyük çaplı değişim, olası Türkiye saldırısı durumunda sınır hattının tahkimi, örgüt yönetiminin Kandil’den Kamışlı’ya taşınması, teröristlerin görev ve bölge rotasyonuna tabi tutulması gibi unsurlar da bulunuyor.

#Suriye
#Haseke
#PKK
#DEAŞ
6 yıl önce