|

7,5 ton kokain yakalandı

Dünyanın en büyük üçüncü kokain üreticisi Bolivya'da, ABD'de satılması planlanan yedi buçuk ton kokain ele geçirildi. Yakalanan kokainin yaklaşık piyasa değeri 379 milyon dolar olduğu belirlendi.

Yeni Şafak
10:00 - 2/08/2016 Tuesday
Güncelleme: 07:07 - 2/08/2016 Tuesday
AA
Arşiv- Dünyanın üçüncü en büyük kokain üreticisi Bolivya'da Kolombiyalı, Meksikalı ve Rus uyuşturucu kaçakçıları faaliyet gösteriyor.
Arşiv- Dünyanın üçüncü en büyük kokain üreticisi Bolivya'da Kolombiyalı, Meksikalı ve Rus uyuşturucu kaçakçıları faaliyet gösteriyor.

Bolivya'da, ABD'de satılması planlanan yedi buçuk ton kokain ele geçirildi.



Prensa Latina ajansının Bolivya İçişleri Bakanı Carlos Romero'nun açıklamasına dayandırdığı haberinde, piyasa değeri yaklaşık 379 milyon dolar olan kokainin, Şili'ye giden kamyonlarda 22 ton maden cevherinin arasında bulunduğu belirtildi.



Haberde, 10 ay süren soruşturmanın ardından yapılan operasyonda üç kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.



Bolivya polisi ocak ayında da maden cevherinin içine gizlenmiş sekiz ton kokain ele geçirmişti.



Eski emniyet müdürü gözaltında

Ülkede eski emniyet müdürü Oscar Nina, mart ayında uyuşturucu kaçakçılarıyla bağlantısı bulunduğu ve kanunsuz yollardan zenginleştiği suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.



Peru ve Kolombiya'dan sonra dünyanın üçüncü en büyük kokain üreticisi Bolivya'da Kolombiyalı, Meksikalı ve Rus uyuşturucu kaçakçılarının faaliyet gösterdiği belirtiliyor.





#Bolivya
#kokain
#ABD
8 years ago