|

80 kilometreyi otobüs şasisinde gittiler

Çin'de yatılı okulda okuyan iki kardeş, maddi imkansızlıklar sebebiyle anne ve babasına kavuşmak için ilginç ve bir hayli tehlikeli bir yolculuğa çıktı. İki kardeş, otobüsün şasisinde gizlenerek 80 kilometrelik yol gittiler.

Yeni Şafak
08:51 - 28/11/2017 Salı
Güncelleme: 09:39 - 28/11/2017 Salı
Diğer
İsimleri açıklanmayan iki kardeşin Çin'in fakir bir bölgesinde yaşadıkları belirtilirken, gittikleri yolun dağ ve tepelerle dolu olduğu ifade edildi. 8-9 yaşlarındaki çocuklar, otobüsün şasisinde böyle görüntülendi.
İsimleri açıklanmayan iki kardeşin Çin'in fakir bir bölgesinde yaşadıkları belirtilirken, gittikleri yolun dağ ve tepelerle dolu olduğu ifade edildi. 8-9 yaşlarındaki çocuklar, otobüsün şasisinde böyle görüntülendi.

Çin’de yatılı okulda okuyan iki çocuk bir otobüsün altında 80 kilometre seyahat etti.

Dünya çapında ses getiren yolculuğun kahramanlarının isimleri Çin resmî medyasında açıklanmadı ancak
kardeş çocukların güneydeki fakir Guangxi köyünde yaşadıkları bildiriliyor.
Destansı yolculuk...
  • Otobüsün şasisinde gizlenen iki çocuk, özledikleri anne ve babasına ulaşmak için eşi benzeri olmayan bir yolculuğa çıktı.

Çocukların Guangdong eyaletine bağlı köydeki öğretmenleri, kardeşlerin 23 Kasım’da kaybolduğunu ve aynı gün otogarda bir otobüsün altında bulunduğu bilgisini verdi.

Southern Morning Post gazetesi ise, yaşları sekiz ya da dokuz olan çocukların otobüs garajda durunca güvenlik görevlileri tarafından fark edildiğini aktarıyor.


Yürek parçalayan fotoğraflar...

Dailymail'de yer alan görüntülerde, çocukların çamura bulanmış olduğu görülüyor.

Yaklaşık üç kilometresi dik yamaç olan güzergahı kazasız belasız atlatan çocukların hikayesi, kelimenin tam anlamıyla sosyal medyayı salladı.

  • Önce Çin’de ardından da dünya çapında on binlerce insanın paylaştığı fotoğraflara binlerce yorum yapıldı. Çin'in Twitter'ı Sina Weibo'da yer alan yorumlarda en çok kullanılan sözcükler, 'iç parçalayıcı' oldu.

Çin'de birçok ebeveyn çalışmak için şehir merkezlerine gidiyor ve çocuklarını köydeki büyükannelerinin yanında bırakıyor. Bazı çocuklar ise köydeki evlerinde yapayalnız ayakta kalmaya çalışıyor.



#Çin
#Fakirlik
#Guangxi
#Guangdong
6 yıl önce