|

Afrin'deki 11 köy işgalden kurtarıldı

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO birliklerinin başlattığı kara operasyonunda, Afrin'deki 11 köy PYD'li teröristlerin işgalinden kurtarıldı. TSK'ya ait zırhlı araçlar, Afrin toprakları içinde yaklaşık 7 kilometre kat etti.

Yeni Şafak
21:10 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 21:41 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kara unsurları Afrin'de
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kara unsurları Afrin'de

TSK'nın, hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın ikinci gününde Türk savaş uçakları hedefleri vururken, TSK kara kuvvetleri unsurları da ÖSO ile birlikte Afrin'deki noktalara ilerliyor.

Güvenlik kaynakları, saat 11.05'te başlayan kara harekatında 11 köyün PKK/PYD işgalinden kurtarıldığını açıkladı.

TSK'ya ait zırhlı araçlar, özel kuvvetler ve piyade güçleri gibi unsurlar, Afrin toprakları içinde yaklaşık 7 kilometre kat etti.

İlerleme sırasında ciddi bir çatışma yaşanmadı.

11 nokta ele geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nda terör örgütü PYD/PKK işgalindeki Afrin'de 11 noktayı ele geçirerek güvenli ilerleme hatları oluşturdu.

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri, sabah saatlerinde başlayan kara harekatında Afrin'in Raco ve Bülbül beldelerine bağlı Şenkal, Kurni, Bali, Edamanlı köyü ile Kita, Kordo ve Bibno çiftlikleri, Suriye Tel Tepesi ile 240. Tepe isimli noktaları ve iki tepeyi daha ele geçirdi.


#TSK
#Afrin
6 yıl önce