|

'AB Erdoğan üzerindeki etkisini kaybetti'

15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbe yanlısı bir tutum sergileyen İngiliz basını, sonunda 'acı gerçeği' kabullendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbecilere karşı kazandığını savunan İngiliz yazar Boyes, 'Avrupa hiç bu kadar zayıf olmamıştı. Erdoğan üstündeki etkimizi tamamen kaybettik' ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
11:08 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:29 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra demokrasi yanlısı olmak yerine darbe yanlısı bir yayın politikasını benimseyen İngilizler, kendilerinin ve AB'nin hiç bu kadar zayıf olmadığını düşünüyor. Türkiye'nin bu darbe girişiminden sonra daha da güçlendiğini söyleyen İngiliz Times gazetesinde bugün yayınlanan yazı oldukça ses getirici.



Roger Boyes, Times'taki köşesinde, Türkiye'de darbe girişimi sonrasında yaşananları ve bunun Avrupa Birliği'ne (AB) etkilerini değerlendirdi.



"Hiç bu kadar zayıf olmamıştık"


Fransa ve Almanya hükümetlerinin kıtada kontrolü kaybettiğini, Türkiye'nin de artık AB ile işbirliği yapmadığını kaydeden Boyes, "AB neredeyse hiç, bu kadar zayıf görünmemişti" yorumunda bulundu.



Türkiye ile AB arasında varılan mülteci anlaşmasını hatırlatan Boyes, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son darbe girişimi sonrası yeniden otoriter bir tavır sergilediğini belirtiyor.



"Erdoğan üzerindeki tüm etkimizi kaybettik"


"Avrupa Birliği, vize muafiyeti karşılığında Türkiye'den Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklikler yapmasını talep etmişti. Erdoğan ise Avrupa'ya rest çekti. Ülkesinin AB'ye girişini hızlandırmakla da pek ilgili değil. Onun üzerindeki tüm etkimizi kaybettik. Erdoğan havuçları yedi, sopaları ise kırdı"



  • Roger Boyes, geçtiğimiz yıl yazdığı bir yazıda ise 'Türkiye'yi Avrupa'nın hasta adamı' ilan etmiş Türkiye'nin AB'ye alınmasının, AB için kötü olacağını savunmuştu. Boyes'un bugün yazdığı yazıda ise, bu ifadelerin tam tersi yer alıyor ve Türkiye'nin kaybedilmesinin AB siyaseti için büyük bir sorun çıkacağı belirtiliyor.














#Avrupa Birliği
#Erdoğan
#Times
#Roger Boyes
8 yıl önce