|

ABD askeri DEAŞ'la uyum içinde ilerliyor

Rusya, ABD ile PKK/YPG’nin Deyrizor’da DEAŞ ile işbirliğinde olduğunu gösteren uydu görüntülerini yayımladı. 8-12 Eylül tarihli görüntülere göre PKK’lılar hiçbir çatışmaya girmeden ilerliyor. DEAŞ’ın elindeki bölgede geçici üsler kuran ABD Özel Kuvvetleri ise ekstradan güvenlik önlemi almıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:17 - 25/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Önlerine hiçbir engel çıkmıyor!
​Önlerine hiçbir engel çıkmıyor!

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’nin Deyrizor bölgesinde bulunan ABD özel kuvvetleri ve destekledikleri terör örgütü PKK/YPG elemanlarının DEAŞ kontrolündeki alanda çatışmaya girerken ilerlediğini iddia eden yeni uydu görüntüleri yayınladı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından dün yayınlanan uydu görüntülerinde ABD Özel kuvvetlerinin, DEAŞ hakimiyetinde bulunan Deyrizor’un kuzey bölgesinde, hiçbir engelle karşılaşmadan ve çatışmaya girmeden üslendiği ve ilerleme sağladığı görülüyor.

DEYRİZOR’DA DANIŞIKLI DÖVÜŞ

Savunma Bakanlığı görüntülere ilişkin “PKK/YPG güçleri, Fırat nehrinin sol kesiminden Deyrizor’a doğru DEAŞ ile hiçbir çatışmaya girmeden ilerlediği görülüyor” açıklamasını yaptı. 8-12 Eylül tarihlerinde edinilen uydu görüntüleri, ABD özel kuvvetlerinin DEAŞ hakimiyetindeki bölgede geçici üsler kurmasına rağmen, herhangi bir ekstra güvenlik ve gözetleme önlemi almadığı da görülüyor. Uydu fotoğraflarında ABD Özel Kuvvetleri tarafından kullanılan Cougar ve Hummer tibi askeri araçlar da dikkat çekiyor.

ABD KENDİNİ TAM
GÜVENDE HİSSEDİYOR

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, ABD özel kuvvetlerinin kendilerini “tam güvende” hissettikleri için ekstra güvenlik tedbirine başvurmadığı değerlendirmesinde bulundu. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Igor Konaşenkov Eylül ayının ilk haftasında yaptığı açıklamada, ABD desteğindeki PKK/YPG güçlerini DEAŞ ile aynı amaca sahip olmakla suçlamıştı.

#Suriye
#PKK
#ABD
#Rusya
#DEAŞ
7 yıl önce