|

ABD Başkanı Trump Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü

New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısının oturum arasında ABD Başkanı Trump ile Filistin Devlet Başkanı Abbas bir araya geldi.

Yeni Şafak
19:03 - 20/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 20:10 - 20/09/2017 Çarşamba
AA
New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısının oturum arasında bir araya geldiler.
New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısının oturum arasında bir araya geldiler.

ABD Başkanı Donald Trump, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinde, Filistin ile İsrail arasında barışı sağlamanın "şimdiye kadarki en zor uzlaşma" olduğunu söyledi.

72. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için ABD'nin New York kentinde bulunan iki lider, New York Palace Oteli'nde görüştü.

Görüşmede, Ortadoğu Barışı ile ilgili gelişmelerin ele alındığı belirtilirken, Trump, "
barış görüşmeleri için çok çalıştıklarını
" vurguladı.

"Eğer bu barışı gerçekleştirebilirsek herkes için çok büyük bir miras olur." ifadesini kullanan Trump, Filistin ve İsrail tarafıyla uyum içinde çalıştıklarına işaret etti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas ise "Trump yönetiminin Ortadoğu Barışı konusundaki ciddiyetinden memnuniyet duyduklarını" ifade etti. Abbas, "Sayın Başkan'ın kararlılığı, bize gerçek bir barışa yakın olduğumuz konusunda güven veriyor." dedi.

"İran konusunda karar verdim"

ABD Başkanı Trump, bir basın mensubunun sorusu üzerine, İran'la nükleer anlaşmaya ilişkin, "Karar verdim, yakında bunun ne olduğunu öğreneceksiniz." açıklamasını yaptı. Ancak Trump, İran'la nükleer anlaşmanın akıbetiyle ilgili daha fazla detay vermekten kaçındı.

#ABD
#Filistin
#Donald Trump
#Mahmud Abbas
7 yıl önce
default-profile-img