|

ABD Büyükelçisi Bass'tan Metin Topuz açıklaması

ABD Büyükelçisi Bass, 121 FETÖ'cüyle irtibatı tespit edilen ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un neden tutuklandığını bilmediğini açıkladı.

Yeni Şafak
23:02 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:42 - 9/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD Büyükelçisi Bass
ABD Büyükelçisi Bass

ABD Büyükelçisi Bass, FETÖ'den tutuklanan ABD'nin İstanbul Büyükelçisi çalışanı Metin Topuz'un neden tutuklandığını bilmediklerini öne sürdü.

Vize yasağının Türk vatandaşlarına yönelik olmadığını savunan Bass, "Yeni vize başvurularının değerlendirilmesi askıya alındı. Büyük üzüntü ile aldığımız bir karar. Uzun sürmeyeceğini umuyorum. Bu süreyi hükümetler arasındaki görüşmeler belirleyecek" açıklamasında bulundu.

Metin Topuz kimdir?

17 Aralık darbe girişimini tezgahlayan Fethullahçı polis müdürleri ve kaçak savcı Zekeriya Öz ile irtibatı belirlenen ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile İstanbul’da gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkan Topuz, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'casusluk' ve 'Türkiye hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından tutuklandı.

Zekeriya Öz'den kopmamış

FETÖ’cülerle irtibat kuran Başkonsolosluk’ta görevli Metin Topuz’un, 17-25 Aralık öncesi firari savcı Zekeriya Öz’ün odasında kurulu Başsavcılık adına kayıtlı telefonu ve Zekeriya Öz’ün oğlunu aradığı da tespit edildi.

#Bass
#Metin Topuz
#Vize
6 yıl önce