|

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Pakistan’da

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD’nin İslamabad Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Yeni Şafak
22:21 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 22:22 - 24/10/2017 Salı
AA
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD’nin İslamabad Büyükelçiliğini ziyaret etti.
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD’nin İslamabad Büyükelçiliğini ziyaret etti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Pakistan’ın güvenliği ve istikrarının ABD için önem arz ettiğini söyledi.

Tilleson, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği İslamabad’daki ABD Büyükelçiliği’nde diplomatik misyon çalışanlarına seslendi.

Pakistan’ın, ziyaretleri arasında önemli bir durak olduğunu vurgulayan Tillerson, ABD Başkanı Donald Trump’ın "Güney Asya Stratejisini" ele almak üzere İslamabad’da bulunduğunu kaydetti.

Güney Asya Stratejisi'nde Pakistan'ın son derece önemli bir rolü olduğunun altını çizen Tillerson, Pakistan’ın güvenliği ve istikrarının kendileri için önem arz ettiğini belirtti.

Tillerson, Pakistanlı liderlerle verimli görüşmeleri sürdürmek istediklerini belirterek, Pakistan’da temin edilecek istikrar ortamının ABD yatırımlarının Pakistan’a gelmesini sağlayacağını ifade etti.

Washington-İslamabad ilişkileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Güney Asya politikasını duyurduğu ağustos ayından bu yana gerilmişti. Trump, Pakistan'ı teröristlere ev sahipliği yapmakla suçlamış, Pakistan ise söz konusu iddiaları redderek ABD'nin radikallikle mücadelesinin binlerce masumun hayatını kaybetmesine yol açtığını savunmuştu.

Afganistan'a dün sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Tillerson'un İslamabad'da yaklaşık dört saat kaldıktan sonra bu akşam Hindistan'a geçmesi bekleniyor.

#ABD
#Pakistan
6 yıl önce