|

ABD Hindistan'ı "kirli yakıtla" boğuyor

ABD'nin kendi ülkesinde satamadığı kirli yakıtları Hindistan'a ihraç ederek, hava kirliliğine sebep olduğu belirtildi. ABD'den ithal edilen petrokokta, normal kömüre göre 17 kat daha fazla sülfür bulunduğu vurgulandı.

Yeni Şafak
13:46 - 2/12/2017 السبت
Güncelleme: 14:02 - 2/12/2017 السبت
AA
Hindistan'da insanlar hava kirliliğinin riskli seviyelere çıkmasından dolayı bazen nefes almakta bile güçlük çekiyorlar.
Hindistan'da insanlar hava kirliliğinin riskli seviyelere çıkmasından dolayı bazen nefes almakta bile güçlük çekiyorlar.

ABD'nin hava kirliliğiyle mücadele eden Hindistan'a kirli yakıt ihraç ettiği ortaya çıktı.

Associated Press'in (AP) yürüttüğü araştırmada, ABD'nin ülke içinde satamadığı
katran kumları
ve ağır yakıttan arta kalan
petrokoku
Hindistan'a ihraç ettiği bildirildi.

ABD'nin 2016'da Hindistan'a
8 milyon metreküplük petrokok
gönderdiği kaydedilen araştırmada, karbon ve sülfür içermesi nedeniyle oldukça zararlı olan petrokokun ucuz ve ısıl değerinin çok yüksek olduğu belirtildi.

Sağlık ve çevre uzmanları, dünyada petrokokun en büyük üreticisi ABD'nin bir çevre problemini ihraç ettiğine dikkati çekti.


Hindistan Çevre Kirliliği Kontrol Birimi, yapılan testler sonucu ABD'den ithal edilen petrokokta normal kömüre göre 17 kat daha fazla sülfür bulunduğunu vurguladı.

Hint çevreci Sunita Narain konuyla ilgili şunları söyledi:

Yeni Delhi'de yaşayan 63 yaşındaki Satye Bir, başkentin kirli havası yüzünden astım spreyi kullandığını dile getirerek, "Hayatım bitti. Akciğerlerim bitti. Nefes alamıyorum." dedi.

  • Hava kirliliği, DSÖ standardının 30 kat üzerinde
  • Hindistan'da her yıl yaklaşık 1,1 milyon kişi hava kirliliğine bağlı nedenlerden hayatını kaybediyor.
  • Ülkede çocukların yüzde 50'sinde akciğer fonksiyonlarında azalma olduğu belirtiliyor.
  • Yeni Delhi'de geçen ay görüş mesafesi yer yer 1 metreye kadar düşerken, hava kirliliğinin Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği standardın yaklaşık 30 kat üzerinde olduğu açıklanmıştı.
#ABD
#Hava Kirliliği
#Hindistan
#Petrokok
#Yakıt
٪d سنوات قبل