|

"ABD Kerkük'te komutanlık kuruyor" iddiasına yalanlama

Irak Savunma Bakanlığına bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı, ABD'ye ait askeri güçlerin Kerkük'e konuşlandırıldığı iddialarını yalanladı.

Yeni Şafak
12:03 - 30/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:16 - 30/11/2017 Perşembe
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Irak yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait askeri güçlerin Kerkük'e konuşlandırıldığı iddialarını yalanladı.

Irak Savunma Bakanlığına bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Açıklamada, Kerkük ya da Irak'ın başka bir yerinde koalisyon güçlerinde hiçbir artışın olmadığı belirtilerek, "Arazi kontrolü yabancı güçlerin yetkisinde değil ki buna ne sayıları ne de güçleri yeter." denildi.

"Koalisyon güçlerinin görevi eğitim, danışmanlık ve lojistik destekle sınırlı"

"Kerkük'ün güvenliği Irak'ın mili meselesidir ve bu, federal güçlerle Kerkük polisinin kontrolündedir." şeklinde yapılan açıklamada, koalisyon güçlerinin görevinin eğitim, danışmanlık ve lojistik destekle sınırlı olduğu kaydedildi.

Irak meclisindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Kerkük milletvekili Muhammed Osman, Kerkük'e Kürt güçlerin de yer alacağı ABD'nin öncülüğünde ortak operasyonlar komutanlığının kurulacağını ileri sürmüştü.

Ortak operasyonlar komutanlığının kurulması için ilk adımın atıldığını söyleyen Osman, ABD'li güçlerin Kerkük'ün güneyinde yer alan K1 Askeri Üssü'nde konuşlanmaya başladığını iddia etmişti.

#ABD
#Bağdat
#Kerkük
6 yıl önce