|

ABD Körfez ülkeleri ile tatbikatı durduruyor

ABD yönetimi, Körfez ülkeleri ile düzenlediği askeri tatbikatları durdurma kararı aldı. Söz konusu kararın Suudi Arabistan'ın Rusya'dan S-400 alacağı iddialarının ardından gelmesi ise dikkatleri çekti.

Yeni Şafak
09:23 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 09:49 - 6/10/2017 Cuma
Diğer
Suudi Arabistan Kralı Selman, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü.
Suudi Arabistan Kralı Selman, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü.

Katar krizinin başlangıcında Doha yönetimini suçlayan ABD, geçen dört ayın ardından bu kez farklı bir adım atıyor. Amerikan Associated Press ajansının haberine göre, ABD ordusu Körfez ülkeleriyle bazı askeri tatbikatları durduruyor.

ABD yönetimimin söz konusu kararının Moskova'yı ziyaret eden ilk Suudi Kralı olan Selman'ın Putin ile görüşmesinin ardından iki ülkenin S-400 hava savunma sistemi alımı konusunda anlaştığının basına yansımasının ardından gelmesi ise dikkati çekti.

ABD Başkanı Donald Trump, 5 Haziran'da patlayan Katar krizinde düğmeye kendisinin bastığını attığı Twitter mesajıyla ilan etmişti.

Katar, söz konusu tarihten bu yana Suudi Arabistan'ın başını çektiği komşuları tarafından tecrit edilmiş durumda. Kara ve deniz sınırları kapatılan ülkeye en büyük destek Türkiye ve İran'dan gelmişti.

#ABD
#Pentagon
#Körfez ülkeleri
7 yıl önce