|

ABD mi öldürdü?

Rusya destekli Esed güçleri ile İran milisleri, DEAŞ’ın Suriye’nin güneybatısında elinde tuttuğu son kasaba olan Ebu Kemal’i tekrar ele geçirirken, İran adına önemli bir kayıp geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:05 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Hayrullah Samadi
Hayrullah Samadi

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani’nin yardımcısı olduğu iddia edilen Hayrullah Samadi’nin, Suriye’deki çatışmalarda öldürüldüğü bildirildi. Samadi’nin, Suriye’nin Deyrizor iline bağlı Ebu Kemal ilçesindeki çatışmalarda, havan topu patlaması sonucu ağır yaralandığı ve cephe arkasına nakledildiği sırada öldüğü kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin Rakka’dan anlaşarak çıkardığı DEAŞ’lı teröristleri Ebu Kemal’e sevkettiği iddia edilmişti. Ebu Kemal, Suriye-Irak sınırında stratejik bir noktada bulunuyor ve İran’ın Akdeniz’e açılan kapısı olarak değerlenlendiriliyor.

SUİKASTTA ABD ŞÜPHESİ

Eylül ayında da, Rusya’nın Suriye’de bulunan en üst düzey askeri yetkilisi Korgeneral Valeriy Asepov, Deyrizor yakınlarında DEAŞ’ın düzenlediği havantopu saldırısı ile hayatını kaybetmişti. Asepov’un bulunduğu konumun DEAŞ’lı teröristlere ABD özel kuvvetlerince verildiği iddialar arasındaydı. Hayrullah Samadi’nin de DEAŞ’ın düzenlediği havan saldırısı sonucu öldürülmesi, “koordinatları yine ABD mi verdi” sorusuna sebep oldu. Resmi olmayan rakamlara göre, Suriye’deki çatışmalarda öldürülen İran’a bağlı asker sayısının 2 bin 400 civarında olduğu belirtiliyor.

#Kasım Süleymani
#İran
#DEAŞ
6 yıl önce