|

ABD: Rusya'nın işgalini tanımayacağız

Almanya'da düzenlenen 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüşen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Rusya'nın Kırım'ı işgalini hiçbir şekilde tanımayacaklarını" bir kez daha dile getirdi.

Yeni Şafak
10:56 - 19/02/2017 Pazar
Güncelleme: 11:04 - 19/02/2017 Pazar
AA
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile Almanya'da düzenlenen 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda görüştü.
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile Almanya'da düzenlenen 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüşen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence arasındaki görüşmede Ukrayna'daki son gelişmelerin detaylı bir şekilde masaya yatırıldığı bildirildi.



Açıklamaya göre, Doğu Ukrayna'da şiddetin tırmanmasından endişe duyduğunu belirten Pence, kapsamlı bir ateşkese en kısa sürede ulaşılması gerektiğini vurguladı.



"Rusya'nın Kırım'ı işgali hiçbir şekilde tanınmayacak"


ABD'nin, Ukrayna'nın bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve kendi geleceğini belirleme hakkını desteklediğini ifade eden Pence, "Rusya'nın Kırım'ı işgalini hiçbir şekilde tanımayacaklarının" altını çizdi.



Bu kapsamda Minsk Anlaşması'nın tam olarak uygulanabilmesi için ABD'nin destek vermeye devam edeceğine vurgu yapan Pence, iki ülke arasındaki iş birliğinin artırılması için de çeşitli alanlarda müzakerelerde bulunduklarını söyledi.





#Mike Pence
#ABD
#Doğu Ukrayna
7 yıl önce