|

ABD Rusya'yla askeri işbirliğine mesafeli

ABD Savunma Bakanı Mattis, Rusya'yla şu anda askeri düzeyde işbirliği yapma konumunda olmadıkların söyledi.

Yeni Şafak
17:41 - 16/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:43 - 16/02/2017 Perşembe
AA
ABD Savunma Bakanı Mattis,  NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunurken
ABD Savunma Bakanı Mattis, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunurken

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Rusya'yla şu anda askeri düzeyde işbirliği yapma konumunda olmadıklarını, ancak liderlerin ortak bir zemin bulmaya çalışacağını söyledi.



Mattis, Brüksel'de yapılan NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.



ABD-Rusya ilişkilerine ilişkin bir soruyu yanıtlayan James Mattis, "Şu anda askeri düzeyde iş birliği yapma konumunda değiliz. Ancak siyasi liderlerimiz ortak bir zemin bulmaya çalışacak." dedi.



Rusya'nın uluslarası kanunlara uyduğu konusunda kendini ispatlaması gerektiğini savunan Mattis, "Moskova'nın ABD seçimlerine müdahale ettiğine inanıp inanmadığına" yönelik bir soru üzerine ise "Şu anda sadece, demokrasilerdeki bir takım seçimlere müdahale ettikleri ya da müdahale etmeye teşebbüs ettikleri konusunda çok az şüphe olduğunu söyleyebilirim." diye konuştu.



ABD Savunma Bakanı Mattis'in sözlerinin, dün Rus mevkidaşı Sergey Şoygu'nun, Pentagon ile yeniden iş birliği yapmaya hazır oldukları yönündeki açıklamalarının hemen ardından gelmesi de dikkati çekti.



Washington, Rusya'nın Ukrayna toprağı Kırım'ı ilhak etmesinin ardından Moskova'yla askeri iş birliğini kesmişti. Ancak ABD Başkanı Donald Trump, adaylığı döneminde DEAŞ'la mücadelede Rusya ile beraber çalışabileceklerini söylemişti.


#ABD
#Rusya
7 yıl önce