|

ABD tahliye etti Türkiye’ye geldi

ABD kontrolünde Suriye ve Irak’tan tahliye edilen DEAŞ’lı teröristlerden birisi Ankara’da yakalandı. Keskin nişancı Emin Hüseyin Younuz Sihho, Altındağ'daki adresinde yakalandı. Tutuklanan Sihho’yu, fotoğraflarından kardeşi teşhis etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 00:43 - 5/12/2017 Salı
Yeni Şafak
​ABD’nin Suriye ve Irak’ta tahliye bahanesiyle serbest bıraktığı DEAŞ’lı teröristlerin kaçak yollarla Türkiye’ye girmeye çalıştığı tespit edildi.
​ABD’nin Suriye ve Irak’ta tahliye bahanesiyle serbest bıraktığı DEAŞ’lı teröristlerin kaçak yollarla Türkiye’ye girmeye çalıştığı tespit edildi.

ABD’nin Suriye ve Irak’ta tahliye bahanesiyle serbest bıraktığı DEAŞ’lı teröristlerin kaçak yollarla Türkiye’ye girmeye çalıştığı tespit edildi. Güvenlik güçleri DEAŞ’lı teröristlerin yakalanması için birçok adrese eşzamanlı operasyonlar düzenlerken, bunlardan birisi de geçtiğimiz ay Ankara’da yakalandı. İstihbarat birimleri ve güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmayla DEAŞ’ın gençlik yapılanmasında sorumlu olan Irak Musul nüfusuna kayıtlı Emin Hüsein Younuz Sihho’nun (26) Altındağ’da bulunan adresine operasyon düzenlendi.

KESKİN NİŞANCI EĞİTİMİ ALMIŞ

Ekim 2017’de Ankara’ya geldiği tespit edilen Emin Hüsein Younuz Sihho’nun DEAŞ bünyesinde Irak Tel Afer’de keskin nişancı olarak eğitim aldığı ortaya çıkarıldı. 10 Ekim’de tutuklanan şüphelinin üzerinde ele geçirilen telefon ve flaş bellek incelenmek üzere emniyete götürüldü. Yapılan incelemelerde şifreli notlar ve çatışma bölgelerinde çekilmiş silahlı fotoğraflar bulundu. Şüpheli Emin Hüseyin ifadesinde örgüt adına faaliyet yürütmediği ve keskin nişancı eğitimi almadığını ileri sürdü. Hüseyin, ortaya çıkan fotoğrafları da inkar etti. Şüpheli Emin Hüseyin’in inkar ettiği silahlı fotoğrafı, kardeşi Ahmet Hüseyin Younus Sihho doğruladı.

KARDEŞİ TEŞHİS ETTİ

Fotoğraflardan kardeşini teşhis eden Ahmet Hüseyin, Emin Hüseyin’in köyde kaldığını, köyde kalanların da DEAŞ’a katıldığını belirterek “Kardeşim de DEAŞ ile birlikte hareket etti” dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu Emin Hüseyin hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Emin Hüseyin hakkında, “Silahlı terör örgüt üyeliği” suçundan 10 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. İddianamede, DEAŞ’ın yapmış olduğu infaz görüntülerinde yer alan teröristlerin hepsinin üzerinde koltuk altı tabanca kılıfının yer aldığına dikkat çekildi.

#ABD
#Türkiye
#DEAŞ
6 yıl önce