|

ABD tehdit etti DEAŞ saldırdı

ABD’nin birkaç gün önce tehdit ettiği Pakistan’ı terör örgütü DEAŞ vurdu. Belucistan eyaletinde bulunan Fatihpur Türbesi’ne düzenlenen intihar saldırısında 20 kişi hayatını kaybederken, 28 kişi yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:04 - 7/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
ABD’nin birkaç gün önce tehdit ettiği Pakistan’ı terör örgütü DEAŞ vurdu.
ABD’nin birkaç gün önce tehdit ettiği Pakistan’ı terör örgütü DEAŞ vurdu.

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde bulunan Fatihpur Türbesi’ne düzenlenen intihar saldırısında 20 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Yetkililer, yaşamını yitirenlerden 5’inin çocuk birinin polis olduğunu aktardı. Yetkililer, saldırganın yüzlerce kişinin bulunduğu türbeye girmeye çalıştığını ancak güvenlik güçlerince kapıda durdurulduğunu ve bu sırada üstlerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini belirtti. Terör örgütü DEAŞ, saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, terör saldırısını kınayan bir açıklama yaparak, “Pakistan hükümeti ve kardeş Pakistan halkına başsağlığı” dileklerini iletti.


Saldırının, ABD’nin, NATO dışındaki en önemli müttefiklerinden Pakistan’ı “son bir şans” vermekle tehdit etmesinden birkaç gün sonra gelmesi dikkat çekti. ABD Senatosu'nda yeni Afganistan stratejisine yönelik soruları yanıtlayan ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Pakistan istihbaratını terör gruplarıyla ilişkili olmakla suçlamıştı. Savunma Bakanı James Mattis de, Pakistan’la çalışmayı “bir kez daha” deneyeceklerini söyleyerek aksi halde gerekli “tüm adımları” atacakları dile getirmişti. DEAŞ’ın Afganistan’da gerçekleştirdiği saldırılarda da ABD’nin parmağı olduğu daha önce dillendirilmişti.

#ABD
#Pakistan
#DEAŞ
7 yıl önce