|

ABD ve Rusya görüşmeyi sürdürüyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bakan John Kerry ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un Suriye'de çözüm arayışlarına ilişkin telefon görüşmeleri yapmaya devam ettiğini duyurdu.

Yeni Şafak
23:33 - 5/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:01 - 6/10/2016 Perşembe
AA

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, ABD yönetiminin Rusya ile Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşması çerçevesindeki ikili temasları durdurma kararı aldığını açıklamasına rağmen iki ülke arasındaki üst düzey görüşmelerin devam etmesine ilişkin soruları cevapladı.



Basın toplantısında Toner'e ABD'nin, Rusya'nın Suriye'deki tutumunu değiştirmemesini gerekçe göstererek ilişkileri askıya alma kararı hatırlatılarak “İki gün önce ilişkileri dondurduğunuzu açıkladınız fakat Kerry ve Lavrov görüşmelerine bugün de dahil olmak üzere devam ediyor. Suriye'de sahada herhangi bir değişiklik mi oldu?" şeklinde bir soru yöneltildi.



Bu soruya karşılık ise Toner, iki ülke arasındaki ilişkilerin devam ettiğini belirterek, “Bahsettiğimiz şey iki taraflı görüşmelere ilişkin alınmış bir karardı. Bu askıya alındı fakat bu iki ülke dışişleri bakanlarının görüşmesine mani değildir." dedi.



Toner, şu ifadeleri kullandı:



  • "Halep'de yaşananları göz önünde bulundurursak Lavrov'la düzenli olarak görüşmemek sorumsuzluk olur. Fakat şunu belirtebilirim ki, Kerry son 24 saat içerisinde İngiltere, Almanya, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'dan mevkidaşlarıyla da görüştü."

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Suriye'de taahhütlerini yerine getirmediğini ve Suriye'deki çatışmaların durdurulması anlaşmasında gelinen son noktayı gerekçe göstererek ikili temasları durdurduğunu açıklamıştı.










#ABD
#​Rusya ​
#Suriye
7 yıl önce
default-profile-img