|

ABD’den Kuzey Kore'ye sınırda gözdağı

Amerikan Hava Kuvvetlerine ait B-1B Lancer tipi bombardıman uçakları ile onlara eşlik eden F-15C Eagle savaş jetleri, Kuzey Kore sınırında uçuş yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:14 - 25/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​ABD’den Kuzey Kore'ye sınırda gözdağı
​ABD’den Kuzey Kore'ye sınırda gözdağı

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon) Pentagon Sözcüsü Dana White, yaptığı açıklamada, savaş jetlerinin eşliğinde gerçekleştirilen uçuşun amacının Pyongyang’a, “Bu misyon, bir tehdidi ortadan kaldırmak için Başkan’ın masada birden fazla askeri seçeneği olduğu yönündeki ABD’nin kararlı duruşunun bir göstergesidir” mesajı vermek olduğunu dile getirdi. Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu görüşmeleri için New York’a gelen Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho da ABD’nin bombardıman savaş uçaklarını uluslararası hava sahasında uçurmasının ardından açıklamada bulundu. Ri Yong Ho, ABD’ye “en üst düzey” eylem ile verilecek cevabın, “Pasifik’te güçlü bir hidrojen bombası denemesi olabileceğini” söyledi. Öte yandan Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da 100 binden fazla kişinin katıldığı ABD karşıtı miting düzenlendi. Mitingde, “kesin intikam” ve “Amerikan emperyalistlerine ölüm” sloganları atıldı.

Hedefinde yine Kuzey Kore ve İran vardı

Öte yandan ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından Kuzey Kore’ye yeni bir tehditte bulundu. Trump, “Kuzey Kore dışişleri Bakanı’nın BM’deki konuşmasından yeni haberim oldu. Eğer küçük roket adamın aklından geçenleri dillendirmişse, bilsinki buralarda çok fazla kalamayacaklar.” yorumunda bulundu. Trump yine twitter adresinden dün bir füze denemesi yapan İran’a da yüklenerek, “İran dün İsrail’i vurabilecek bir füze test etti. Zaten Kuzey Kore’yle de çalışıyorlar. Elimizde doğru düzgün bir anlaşma yok” sözleriyle Obama döneminde imzalanan nükleer anlaşmayı hedef aldı.

#Kuzey Kore
#İran
#ABD
7 yıl önce