|

AB'de kalarak daha güvendeyiz

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere'nin AB'de kalarak daha güvende olduğunu savundu. Cameron, "AB'de kalarak daha güvendeyiz çünkü Avrupalı ortaklarımızla teröristler, sınırlar, suçlar hakkında istihbarat ve bilgi paylaşıyoruz." dedi.

Yeni Şafak
17:50 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:38 - 8/04/2016 Cuma
AA

İngiltere Başbakanı David Cameron, Birleşik Krallık'ta haziran ayında yapılacakAvrupa Birliği (AB) üyeliği referandumu öncesinde, ülkenin AB'de kalması için hükümetin yürüttüğü kampanya çerçevesinde evlere gönderilecek broşürlerin dağıtım masraflarının devlet bütçesinden karşılanmasından ötürü özür dilemeyeceğini söyledi.



Birleşik Krallık'ın güneybatısındaki Devon bölgesini ziyaretinde Cameron, Exeter Üniversitesinde öğrencilerle bir araya gelerek genç seçmenin AB referandumuna ilişkin sorularını cevaplandırdı.



Birleşik Krallık'ın AB'de kalmasının ülkesini güçlendireceğine inandığını dile getirerek AB'nin parçası olan İngiltere'nin daha zengin olacağını kaydeden Cameron, "Ayrıca AB'de kalarak daha güvendeyiz çünkü Avrupalı ortaklarımızla teröristler, sınırlar, suçlar hakkında istihbarat ve bilgi paylaşıyoruz. Suçlular ve şüphelilerin ne zaman, nereye, neden gideceğini biliyoruz. Bu nedenle AB'de kalarak daha güvende olduğumuza dair aklımda hiçbir şüphe bulunmuyor. AB'nin parçası olarak daha fazla iş, daha fazla geçim kaynağı yaratıyoruz. Bunun gerekçesi çok basit. Çünkü 500 milyon kişiyi kapsayan bir pazarın parçasıyız. Bu dünyadaki en büyük ve güçlü pazar." ifadesini kullandı.



#İngiltere
#Başbakan David Cameron
8 yıl önce