|

AB'den 25 milyon dolar

AB Dönem Başkanı Guy Verhofstadt, Afgan mültecilere 25 milyon dolarlık yardım yapılacağını belirterek, 'Yardımın içeriği önümüzdeki günlerde belli olacak' dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 29/09/2001 Cumartesi
Güncelleme: 17:52 - 19/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

AB Dönem Başkanı Belçika'nın Başbakanı Guy Verhofstadt, AB'nin Afgan mültecilere 25 milyon dolarlık yardımda bulunacağını belirtti. AB Komisyonu Başkanı Romano Prodi ile birlikte ABD'ye gelen Verhofstadt, Washington'da, ABD Başkanı George Bush ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Afgan mültecilere 25 milyon dolarlık bir yardımda bulunacağız. Bu yardımın içeriği önümüzdeki günlerde belirlenecek. Başkan Bush'a ve Amerikalı yetkililere, terörizmle mücadele konusunda, askeri operasyonlara katılma, diplomasi ve terörizmle mücadele edebilmek için izlenebilecek diğer yollar konusunda AB'nin yapabileceği katkılar ile ilgili önümüzdeki günlerde veya haftalarda bize bir liste verilmesini istedim" dedi.



Öte yandan, Başbakan Verhofstadt ve Romano Prodi, Başkan Bush'a "önümüzdeki günlerde" Amerikalı ve Avrupalı, adalet, maliye ve içişleri bakanlarının katılacağı bir toplantı düzenlemesi önerisinde bulundu. Verhofstadt, bu toplantının, "Avrupa'nın eylem planıyla ABD'nin önlemleri arasında oluşturulacak ilişkiyi görmek" amacını taşıyabileceğini sözlerine ekledi. Bu arada Beyaz Saray Sözcüsü Sean McCormack, bu öneri konusunda ABD başkanlığının şu aşamada kesin bir yanıtı olmadığını belirterek, "AB ile özellikle teröristleri besleyen para akışının kesilmesi amacıyla ortak çalışmalar içine girmek istiyoruz" dedi.



'Afganistan'a sahip çıkalım'


Türkiye Diyanet Vakfı, haftalık haber bülteni dergisinde Afganistan'ın tanıtımını yaptı. Dergide, Afganistan'ın sosyo-ekonomik, kültürel, siyasi, etnik ve coğrafi yapısına geniş yer ayıran Diyanet Vakfı, ayrıca Afganistan'da açılan İlahiyat Fakültesi hakkında da ayrıntılı bilgilere yer verdi. Afganistan'ın bir "iç savaşlar ülkesi" olmadığı vurgulanan dergide, kahraman Afganlıların işgalci Rus ordusunu nasıl yendiği de anlatıldı. Türkiye'nin "dost ve müslüman bir kardeş ülke" olan Afganistan'a sahip çıkması gerektiği kaydedildi. Diyanet İşleri Başkanı ve aynı zamanda Vakfın Mütevelli Heyet Başkanı olan Mehmet Nuri Yılmaz'ın Afganistan'a 1997 yılında yaptığı geziye de dikkat çekilen dergide, ayrıca General Raşid Dostum'un Türkiye Temsilcisi Dr. Abdusselam Asım'la yapılan bir söyleşiye de yer verildi.



#AB
#Guy Verhofstadt
#ABD
#Afganisan
#Mülteciler
#25 milyon dolar
23 yıl önce