|

'ABD'nin saldırgan eylemlerinden korunmaya ihtiyacımız var'

Sudan'ın iki devlet olarak bölünmesinin sorumlusu olarak ABD'yi gösteren Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, "ABD'nin saldırgan eylemlerinden korunmaya ihtiyacımız var. Rusya ile bazı alanlarda iş birliği yapmak istiyoruz” dedi.

Yeni Şafak
19:45 - 23/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:50 - 23/11/2017 Perşembe
AA
Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir
Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, ABD’yi ülkelerin iç işlerine karışmakla suçlayarak "Suriye’de bu nedenle bir felaket yaşandı. Sudan'ın da iki devlet olarak bölünmesi ABD yüzündendir. Bu nedenle ABD'nin saldırgan eylemlerinden korunmaya ihtiyacımız var." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi’de bir araya gelen Beşir, Rusya ile birçok konuda aynı bakışa sahip olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

'Rusya'dan destek alacağız'

Sudan ordusunu yeniden donatmak için kapsamlı bir program başlattıklarını anlatan Beşir, “Bu konuda Rusya’dan da destek alacağız.” diye konuştu.

Kızıldeniz etrafında şekillenen politik gelişmeleri endişe verici bulduklarının altını çizen Beşir, "ABD'nin bu konulardaki müdahalesinin de bir problem olduğuna inanıyoruz. Bu konuyu, Kızıldeniz’deki üslerin kullanımı açısından değerlendirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Beşir, ABD'yi diğer ülkelerin iç işlerine müdahale etmekle suçlayarak "Suriye’de bu nedenle bir felaket yaşandı. Sudan’ın da iki devlet olarak bölünmesi ABD yüzündendir. Bu nedenle ABD'nin saldırgan eylemlerinden korunmaya ihtiyacımız var. Rusya ile bazı alanlarda işbirliği yapmak istiyoruz." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin de Sudan ile özellikle enerji, tarım ve askeri teknik alanlar olmak üzere iş birliğini artırmak istediklerini söyledi.

#ABD
#Rusya
#Sudan
6 yıl önce
default-profile-img