|

ABD'nin Viyana Büyükelçiliği önünde Kudüs protestosu

ABD'nin Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı, ABD’nin Viyana Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler tarafından protesto edildi.

Yeni Şafak
19:58 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 20:04 - 16/12/2017 Cumartesi
AA
Arşiv
Arşiv

Avusturya’nın başkenti Viyana’da çok sayıda gösterici, ABD’nin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanımasını protesto etti.

ABD’nin Viyana Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, “Apartheit rejimine hayır”, “Özgür Filistin” ve “Kudüs kuşatmasına hayır” pankartları açtı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteride konuşan Avusturyalı aktivist Wilhelm Langthaler, ABD’nin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanımasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, "Bu skandal karar ile ABD’nin İsrail’in hamisi olduğunu açıkça gösterdi." ifadesini kullandı.

"ABD dış politikası çökmüştür"

Langthaler, "ABD’nin İsrail’i açıkça desteklemesi, ABD dış politikasının çöktüğünü gösteriyor. ABD'nin bu kararıyla Ortadoğu'da barış sürecine destek olmak bir yana bizatihi bozulmasına neden olduğu anlaşılmaktadır. Bu durum İsrail ve ABD’nin aynı tarafta yer aldığını gösteriyor. Bu kararla ABD arabulucu rolünü yitirmekle kalmamış aynı zamanda inandırıcılığını da yitirmiştir.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs açıklamasıyla, yıllardır sürdürülen barış görüşmelerinin bir yalan olduğunun ortaya çıktığını anlatan Laghthaler, "Burada asıl amaç, Filistinlileri ülkelerinden ve topraklarından biraz daha koparmaktır." diye konuştu.

Laghthaler, bu gösteriyle İsrail’i her zaman destekleyen Avrupa ve Avusturya yönetimlerini de protesto ettiklerini bildirdi.

Yaklaşık 3 saat süren gösteri, olaysız sona erdi.

#Avusturya
#ABD
#Kudüs
6 yıl önce