|

ABD'ye seslendi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD'yi, Filistin topraklarındaki durumun daha kötüye gitmesini engellemek üzere çaba sarf etmeye çağırdı.

Yeni Şafak
19:25 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:27 - 8/02/2016 Pazartesi
AA

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, ABD'nin Kudüs Başkonsolosu Donald Bloom'la Ramallah'taki Başkanlık binasında bir araya gelen Abbas, Filistin'de yaşanan gelişmeleri ele aldı.



Abbas ile Bloom'un, İsrail'in Filistin topraklarındaki yerleşim birimleri, İsrail'in Filistin yönetiminin kontrolü altındaki bölgelerdeki ihlalleri, Filistinlilere yönelik gözaltılar ve öldürülen Filistinlilerin ailelerine cenazelerinin teslim edilmemesi konularını görüştüğü belirtildi.



Abbas, görüşmede ABD'ye, Filistin topraklarındaki durumun daha kötüye gitmesini engellemek üzere çaba sarf etmesi çağrısında bulundu.



Ekim ayından bu yana "bıçakla veya araçla saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla vurularak öldürülen pek çok Filistinlinin cesedi hala İsrail tarafında tutuluyor.



Son olarak İsrail, Doğu Kudüs'te İsrail askerleri tarafından öldürülen 10 Filistinlinin naaşına el koymuştu.



İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik giderek artarken, Batı Şeria ve Kudüs'ten neredeyse her gün "İsraillilere bıçaklı veya araçla saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.



#filistin
#israil
#abd
8 yıl önce