|

TSK ve ÖSO Afrin'de kontrolü sağladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kuşatılan Afrin’e, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri kentin güneydoğusundan girmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin şehir merkezi bu sabah 08.30'da ÖSO tarafından kontrol altına alındı" açıklamalarında bulundu. Bir açıklama da TSK'dan geldi. Şehir merkezinin kontrol altına alındığını belirten TSK, mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Yeni Şafak
08:56 - 18/03/2018 Pazar
Güncelleme: 11:51 - 18/03/2018 Pazar
ÖSO güçleri, Afrin'e girdi.
ÖSO güçleri, Afrin'e girdi.

Afrin şehir merkezine Özel Kuvvetler'e bağlı askeri birlikler sızma operasyonu başlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kuşatılan Afrin’e, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri kentin güneydoğusundan girmeye başladı. Afrin'in 2 km kadar içerisinde girildi.




Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin şehir merkezi bu sabah 08.30'da ÖSO tarafından kontrol altına alındı" açıklamalarında bulundu. Bir açıklama da TSK'dan geldi. Şehir merkezinin kontrol altına alındığını belirten TSK, mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin ilçe merkezini tümüyle ele geçirmesinin ardından, güvenlik çalışmalarını sürdürüyor.


ÖSO savaşçıları, TSİ 05.00 sularında, ilçe merkezini kuşatan cephe hatlarından çıkış yaptı. Yaklaşık bir saat içinde unsurlar, doğu, batı ve kuzey yönlerinden merkeze girmeye başladı. Bu sırada teröristlerin döşediği birkaç mayının infilak etti.

İlerleyen TSK ve ÖSO unsurları ilk etapta Eşrefiye, Mahmudiye ve Cemiliye mahalleleri ile gümrük ve elektrik dağıtım binalarını ele geçirdi. Direnişle karşılaşmayan ÖSO ve TSK unsurları, 8.30 sularında ilçe merkezinde kontrolü sağladı.

Kontrolün sağlanmasının ardından, güvenlik faaliyetleri başladı. TSK ve ÖSO uzmanları mayın ve el yapımı patlayıcıları (EYP) etkisiz hale getiriyor. Sivillerin zarar görmemesi için azami dikkat gösteriliyor.

Zeytin Dalı Harekatının 58. gününde Afrin ilçe merkezine girildi. ÖSO Afrin’de bir mahallede kontrolü sağladı. Operasyon öncesi Özgür Suriye Ordusu’nun son hazırlıkları kameralara yansıdı. Sabah namazını kılan ÖSO mensupları, ardından araçlara binerek Afrin ilçe merkezine yönelik operasyon için harekete geçti. Kısa süre sonra da operasyon başladı. İlçe merkezine giren ÖSO, 9 mahalleden oluşan ilçede ilk mahallede sorunsuz şekilde kontrolü sağladı. Yakalanan teröristler de gözaltına alındı.

Kentin kırsal kesiminde gerçekleştirilen temizlik operasyonunun ardından şimdi örgütün kent yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. 14 bölüme ayrılan kentte operasyon ilk aşamada 4 farklı noktadan sürdürülecek. 72 saat içinde 3 farklı noktadan daha operasyona destek verilecek.


Dün ilçe merkezinin kuzeyinde buluşulmuştu

PKK işgalindeki bölgeler, Mabadlı-Afrin yolunun kapatılmasıyla birlikte ikiye küçük parçaya bölünmüştü. Doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen güvenlik güçleri, dün ilçe merkezinin kuzeyinde buluşmuştu. Böylece teröristleri 3 küçük parça içinde sıkıştırılarak imha etme planının ilk aşaması gerçekleşmiş oldu. Dünkü operasyonlar sonucu Mabadlı-Afrin hattını kapatan birlikler Hacı Kasımlı, Eşkanşarki, Astaro, Kokani, Aynel Hacer, Heltangarbi, Mirkan, Sino, Tatara, Çatalkapı, Şeyh Obası ve Çakıllıeccum olmak üzere 12 köyü teröristlerden temizleme operasyonunu gerçekleştirmişti.





#Zeytin Dalı Harekatı
#Afrin
6 yıl önce