|

Akdeniz’de sığınmacı faciası

Libya kıyılarında alabora olan lastik botta bulunan 80 sığınmacı kayboldu. Sahil güvenlik, botta bulunan sığınmacılardan 26’sının kurtarıldığını bildirdi. Kurtarılan sığınmacıların daha sonra sahil güvenlik botu ile İtalya’nın Lampedusa adasına götürüldüğü açıklandı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 2/05/2016 Monday
Güncelleme: 22:14 - 1/05/2016 Sunday
Yeni Şafak

Uluslararası Göç Örgütü IOM'den yapılan açıklamaya göre, Libya kıyılarında alabora olan lastik botta bulunan 80 sığınmacı kayboldu. İtalyan Sahil Güvenliği'nin bildirdiğine göre lastik botta bulunan sığınmacılardan 26'sı, İtalyan ticaret gemisi tarafından kurtarıldı. Denizde zor durumda kalan sığınmacıların uydu telefonu ile İtalyan sahil güvenlik ile temas kurdukları, yerlerinin Libya açıklarında tespit edilmesinden sonra kurtarıldıkları belirtildi.



İtalyan ticaret gemisi zor durumdaki lastik bota ulaştığında, botun su almakta olduğu öğrenildi. Botun 100 kişi kapasiteli olmasından ötürü, sahil güvenlik görevlileri, en az 80 sığınmacının denizde kaybolmuş olduğunu tahmin ettiklerini ifade ettiler. Kurtarılan sığınmacıların daha sonra sahil güvenlik botu ile İtalya'nın Lampedusa adasına götürüldüğü açıklandı. Birleşmiş Milletler verilerine göre, bu yıl 1261 kişi boğularak hayatını kaybetti.


#Sığınmacı
#Akdeniz
#Libya
8 years ago