|

Aliyev Medvedev'i kabul etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitri Medvedev'i kabul etti. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştiği vurgulandı.

Yeni Şafak
16:12 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 13:18 - 8/04/2016 Cuma
DHA

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın son günlerde provokasyon girişimlerine devam ettiğini vurgulayarak, Azerbaycan gerekli cevabı verdi. Rusya'ya provokasyonların durdurulması yönünde çabaları için teşekkür ediyorum. Rusya Devlet Başkanı Vladimidir Putin beni ve Ermenistan Cumhurbaşkanını telefonla aradı dedi.



Aliyev, "Gerginliğin azalması görülmektedir. Bu, olumlu bir durumdur. Çabalar sonucu ateşkes restore edilmiştir, ama ona her zaman riayet edilmiyor, genel olarak son günlerde gerginliğin azalmasını gözlemliyoruz ve bunu olumlu hal düşünüyoruz".



Rusya üzerine düşen her şeyi yapacak


Rusya Federasyonu Başbakanı Medvedev ise, Rusya'nın AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı olarak Karabağ sorununun çözümünde önemli rol üstlendiğini belirtti. Medvedev, ayrıca Karabağ sorununun çözümünde kendi katkısını da vurgulayarak, "Ben kendim de bir zamanlar çok çaba harcadım ve bunların boşa gitmemesini isterdim. Rusya'nın bu konuda üzerine düşen her şeyi yapacağından şüpheniz olmasın" dedi.



Medvedev, Azerbaycan ve Rusya arasında çok sayıda ortak proje olduğunu bildirdi.

#Azerbaycan
#Rusya
#Cumhurbaşkanı İlham Aliyev
#Dmitri Medvedev
#görüşme
8 yıl önce